אוזני המן במילוי פרג ומליות שונות

 
 
עודכן 15:30 21/02/2010

מיקי שמו מתכונן לפורים עם קרנבל שלם ושלל גיוונים למליות לאותו בצק פריך

 
 
 
 
 

בצק -רשימת חומרים:

1 כוס אבקת סוכר (110 גר')

200 גר' חמאה

1 ביצה מס' 1

1 חלמון

3 כוסות קמח (420 גר')

1/2 שקית א. אפייה (7 גר')

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, יש לערבב את החמאה וא. הסוכר עד אחידות.

2. יש להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך 15 שניות.

3. לאחר מכן, יש להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.

4. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למחצית השעה.

 

מילוי פרג:

3 כוסות פרג, טחון טרי

1 וחצי כוסות סוכר

3/4 כוס חלב

50 גר' חמאה

2 כפות מיץ לימון, טרי

גרירת לימון מ-1/2 פרי

3 כפות אגוזים קצוצים

2 כפות צימוקים

1 חלבון

 

אופן הבישול:

1. מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.

2. מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים את תהליך הבישול.

3. מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.

4. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה כקוביות עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.

5. מקררים בטמפ' החדר למשך שעה ומוסיפים את החלבון.

 

אופן עריכת אוזני המן:

1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.

2. את המילוי מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.

3. אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.

 

 

מילוי פיסטוקים ומי ורדים לאותו הבצק

3/4 כוס פיסטוק קלוף

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפיות מי ורדים

50 גר' חמאה

 

אופן הכנה:

לא מבשלים את המילוי.

1.בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.

2.מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית.

 

טיפים:

1. לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.

2. את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.

3. את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.

 

 

אוזני המן במלית שזיפים מיובשים

200  גר' חמאה

100  גר סוכר

1 ביצה

קורט מלח

370 גר' קמח

1/2  שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

גרירת לימון מ- 1/2 פרי

 

אופן הכנה:

1. מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד הומוגניות.

2. מוסיפים את הביצה, מלח, תמצית הווניל,קמח ואבקת האפיה ומערבבים עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד. (לא לערבב הרבה זמן).

3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

 

רשימת חומרים:

1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים

1/2 כוס יין אדום יבש

1/3 כוס סוכר

1 כפית קינמון

מעט ג'ינג'ר טחון

 

אופן ההכנה למלית:

מבשלים את כל המצרכים במשך 10 דק' עד רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דק'

 

אופן הכנת אוזני המן:

1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.2

2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.

3. בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.

4. על גבי התבנית המרופדת בנייר אפיה, מניחים את אוזני ההמן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות  13-15 דקות.

 

קרם פטיסייר ופתיתי שוקולד

2 כוסות חלב
1 וחצי מקלות וניל
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור, שטוחות

100 גרם שוקולד צ'יפס - הוספה לאחר קירור הקרם

אופן הכנה:

1. מרתיחים חלב ווניל.
2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
3. עושים השוואת טמפ´ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
4. מוציאים במיידית מן הסיר ומכסים בניילון נצמד לצינון.

5.לפני העבודה, מכניסים את הקרם פטיסייר למיקסר ובעזרת וו גיטרה, מערבבים עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית. ממלאים את האוזני המן ואופים.

  

קרם פטיסייר, רום וצימוקים:

 

100 גר' צימוקים

1/4 כוס רום

משרים את הצימוקים ברום כשעה.

2 כוסות חלב
1 וחצי מקלות וניל
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור, שטוחות

 

אופן הכנה:


1. מרתיחים חלב ווניל.
2. בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
3. עושים השוואת טמפ´ומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
4. מוציאים במיידית מן הסיר, מוסיפים את הצימוקים יחד עם הרום, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומקררים. לאחר קירור, מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה את הקרם עם הצימוקים, ממלאים אוזני המן ואופים.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.