סהרונים במילוי שוקולד וחלבה

 
 
עודכן 07:30 22/02/2010
אוכל נענע 10

מי אמר שמשלוח מנות חייב להסתכם באוזני המן? קבלו מתכון לסהרונים שחומים במילוי שוקולד נוטלה, שוקולד לבן וחלבה שלא זקוקים לשום ממתק לידם, רק לקופסא יפה וסרט צבעוני

 
 
 
 
 
20 סהרונים | תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח (700 גרם)
1 שקית או קובית שמרית (50 גרם)
4 כפות סוכר
½ כפית מלח
1 כוס חלב פושר (250 מ"ל) ( או מים)
2 ביצים (גודל L)

200 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
קליפה מגוררת מלימון בינוני

מצרכים למלית חלבית:
500 גר' ממרח שוקולד נוטלה
200 גר' שוקולד לבן מגורר גס
200 גר' חלבה מפוררת

מצרכים למלית פרווה:
500 גר' ממרח שוקולד (פרווה)
200 גר' שוקולד מריר מגורר גס
200 גר' חלבה מפוררת

לעיטור:
ביצה טרופה עם כף חלב (או מים)
5 כפות סוכר חום

אופן הכנה:
- להכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת מערבל. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט למלח ולשים בוו לישה 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד גמיש הניתק מהדפנות.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (כ-70 גר'). על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה בקוטר 10-12 ס"מ.
- מורחים כל עלה בכף של ממרח שוקולד נוטלה. מפזרים מעל מעט מהשוקולד הלבן ופירורי החלבה.
- מגלגלים לגליל, סוגרים את הקצוות כלפי פנים משני הצדדים ומעצבים לצורת סהרון. מניחים עם רווחים בתבנית אפייה.
- באותו באופן מכינים את שאר כדורי הבצק.
- מורחים את הסהרונים בביצה טרופה וזורים מעל את הסוכר החום. מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.

המתכון באדיבות שמרית

המדריך להכנת בצק שמרים + מתכונים >>
לכל מתכוני פורים >>
מתכונים עם שוקולד וגבינה >>
לוח המרת מידות ומשקל >>
בחזרה לעולם השוקולד >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.