אוזני המן עם בצלצלים ופרמזן

 
 
עודכן 07:45 27/02/2010

מי אמר שפורים צריך להיות שיגרתי? קבלו אוזני המן מבצק פילו במילוי בצלצלים וגבינת פרמזן

 
 
 
 
 

 לבצק הפילו:

3 עלי בצק פילו

50 גרם חמאה מומסת

פפריקה מתוקה

 

למילוי בצלצלים ופרמזן:

50 גרם חמאה

כרישה אחת קטנה חתוכה לפרוסות דקות

2 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקות

בצל לבן גדול חתוך לפרוסות דקות

מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט

100 גרם פרמזן

שומשום, מלח גס

 

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מורחים עלה פילו בחמאה מומסת בעזרת מברשת. מפזרים על החמאה מעט פפריקה, מניחים עלה פילו נוסף ומהדקים היטב.

2. מורחים את עלה הפילו בחמאה ומתבלים, מניחים את העלה השלישי, מורחים בחמאה ומתבלים.

3. חותכים את עלי הפילו לרצועות בעובי של כ-10 סנטימטר לאורך.

4. להכנת המילוי: מאדים את כל הבצלים במחבת עם החמאה עד שהם מתרככים ומקבלים צבע, מתבלים ומסירים מהאש.

5. מוסיפים את הגבינה וממתינים עד שהמילוי מתקרר.

6. מילוי עלי הפילו: מניחים כפית גדושה מהמילוי בבסיס כל רצועה ומכסים את המילוי בצורת משולש.

7. ממשיכים לקפל ולעטוף את המילוי במשולשים עד שהבסיס מכוסה (בסך הכל 4 קיפולים).

8. חותכים את שארית הבצק, מורחים חמאה מומסת ומקשטים בשומשום ומלח גס.

9. אופים בתנור בחום של 200 מעלות 10-12 דקות עד שהפילו מקבל גוון זהוב-חום.

 

באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ראש מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה, "בישולים".

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

בחזרה למדור >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.