מתכון לאוזני המן במילוי תרד ופטה

 
 
עודכן 14:27 22/02/2010

בלי חשש ללכת על הדברים הלא קונבנציונלים - מתכון עם שילוב מנצח של תרד וגבינת פטה

 
 
 
 
 

לבצק אוזני המן מלוחות:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

175 גרם (כוס פחות כף) קמח תופח

125 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה

מלח

 

למילוי תרד פטה:

2 כפות שמן זית

250 גרם תרד (חצי מיכל פלסטיק)

125 גרם גבינת פטה

50 גרם פרמזן

כף גבינת שמנת

שן שום קצוצה

פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: במיקסר עם גיטרה מערבבים את החמאה, הקמח והמלח עד שמתקבלים פירורים.

2. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מוציאים מהמיקסר, יוצרים מלבן, עוטפים במיילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

4. להכנת המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ושן שום, מאדים את התרד היטב עד שהוא מצטמק ומסירים מהאש.

5. מסננים, קוצצים היטב, מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

6. להכנת אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.

7. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.

8. בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.

9. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-20-25 דקות.

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

עוד מתכונים במדור >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.