מתכון לפיצה עם תרד וגבינה בולגרית

 
 
עודכן 09:02 04/03/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

ארז קומורובסקי מכין פיצה ביתית עם תוספת של תרד, גבינה בולגרית ועלי בזיליקום

 
 
 
 
 
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לפיצה או קמח פוקאצ'ה חדש של שטיבל
650 גר' מים מינרלים
3 כוסות תרד טורקי קצוץ דק
כף מלח
25 גר' שמרים טריים
3 כפות שמן זית פישילין

חומרים לציפוי:
1 ק"ג תרד טורקי
5 שיני שום קצוצים דק
פלפל לבן גרוס טרי
מלח ים גס
250-300 גר' גבינה בולגרית כבשים אמיתית
חופן עלי בזיליקום
שמן זית

אופן הכנה:
- יום קודם לשים את הבצק כדי שיתפח כהלכה
- טוחנים בבלנדר את התרד עם המים. לשים במערבל בצק עד לקבלת בצק אחיד ולא רך מדיי
- מניחים בקערה מכוסה בניילון לחצי שעה, בסיום מחלקים ל 8 כדורים
- מניחים את הכדורים להתפחה במקרר על משטח מקומח בקמח ועטוף בניילון (לא נצמד) ל 24 שעות. יום למחרת מוציאים להתפחה אחרונה
- מחממים תנור אפייה לטמפ' מקסימאלית כשבתוכו יש אבן אפייה
- שוטפים את התרד ומאדים בסיר עם חצי כוס מים עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב וסוחטים מהעלים
- קוצצים את התרד המאודה גס ומתבלים במלח, פלפל לבן ושום קצוץ. מוסיפים מעט שמן זית לתרד
- פותחים את כדורי הבצק לפיצות דקיקות, מפזרים מעל את התרד ומפוררים גבינה בולגרית מלמעלה
- אופים בתנור החם מאוד על אבן האפייה מס' דקות או עד שהבצק קריספי. מפזרים מס' עלי בזיליקום מעל

בחזרה לארז בגליל - עונה 2 >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.