מתכון לפרגיות צרובות עם תבשיל עדשים

 
 
עודכן 13:07 11/03/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

פרגיות עסיסיות בתבלין טנדורי בליווי תבשיל עדשים בריא עם בוטנים, שומשום וזרעי כוסברה

 
 
 
 
 
חומרים:
1 ק"ג כרעי תרנגולת ללא עצמות (הנתח שידוע בכינויו פרגיות)
2-3 כפות שמן חרדל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1.5 כפות תבלין טנדורי
1.5 כוסות עדשים כתומים
1 בצל קצוץ דק
חצי ראש כרובית מפורקת לפרחים קטנים
חצי ליטר ציר עוף
מלח ים גס
חצי כפית זרעוני כמון
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

חומרים לתערובת דואה:
1 כוס בוטנים טבעיים – קלויים במעט שמן זית
חצי כוס שמשום מלא – קלויים במעט שמן זית
3 כפות זרעי כוסברה– קלויים במעט שמן זית
מרסקים את כל חומרי הדואה ומעט שמן זית מהטיגון במעבד מזון עם להב החיתוך עד לקבלת גרגירים קטנים.

אופן הכנה:
- משרים את כרעי התרנגולת במיץ לימון, תערובת תבליני הטנדורי ושמן החרדל ללילה אחד
- למחרת מחממים את הגריל פחמים או את הטבון אם בנמצא או שמחממים מחבת ברזל עד שמתלהטת וצורבים עליה את הפרגיות המושרות משני הצדדים
- מגישים על תבשיל עדשים כתומים עם דואה: מחממים בסיר עם תחתית עבה שמן חרדל, ומטגנים את הבצל יחד עם זרעוני הכמון
- מוסיפים אחרי 2-3 דק' את העדשים ופרחי הכרובית ומציפים בציר עוף
- מתבלים במלח ובפלפל שחור ומבשלים כ 15 דק'
- מגישים מתחת לכרעי העוף וחושבים שאנחנו בהודו

בחזרה לארז בגליל - עונה 2 >>
 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.