מתכון לשוקי עוף ופתיתים

 
עודכן 07:09 28/02/2010
מתוך ``מטבח ישראלי``, על השולחן

פותחים שבוע חגיגי עם שוקי עוף בתערובת ארומטית של ראס אל חנות בליווי פתיתים

 
 
 
 
 

חומרים ל-4 מנות:

ככה נראית ארוחת צהריים אמיתית
ככה נראית ארוחת צהריים אמיתית צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

1/2 כוס שמן זית
8 שוקי עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)
1 כוס אפונה קפואה
להגשה:
1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר רחב (כזה שיכול לעבור לתנור) ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים. מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
3. מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
4. מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

מחפשים מתכון?
כך תעשו עוף בתנור שיצא בדיוק כמו בגריל >>
הכי פשוט - שניצל ופירה >>
פרגיות מוקפצות ברוטב טריאקי >>
עופיונים ממולאים >>
כמה קלוריות בירך ללא עור?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.