מתכון לעוגת דואט מוס שוקולד

 
 
עודכן 08:18 02/03/2010
אוכל נענע 10

עוגת שכבות שמשלבת בהרמוניה מתוקה בסיס של עוגת שוקולד ושכבות של מוס שוקולד מריר, מוס שוקולד לבן וציפוי שוקולדי עשיר

 
 
 
 
 
- לשכבת עוגת השוקולד משתמשים בעוגת שוקולד קנויה או בכל עוגת שוקולד בחושה שאתם מכינים בבית
- מניחים פרוסת עוגת שוקולד בתוך תבנית קפיצית מס' 26
- מרטיבים את הבסיס בסירופ סוכר (מים וסוכר מורתחים בכמות שווה) וליקר דובדבנים

מצרכים לשכבה ראשונה:
80 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
3 חלמונים
5 כפות ליקר דובדבנים
3 חלבונים
3 כפות סוכר
150 מי"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
- ממיסים בסיר חמאה ושוקולד מריר
- מורידים מהאש ומוסיפים חלמונים וליקר דובדבנים
- מקציפים חלבונים עם סוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד
- מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים לתערובת הנ"ל
- משטחים המוס על הבסיס
- שמים פרוסה נוספת של עוגת שוקולד (בקוטר 24 ), מרטיבים בסירופ סוכר וליקר דובדבנים

מצרכים לשכבה שנייה:
80 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
3 חלמונים
5 כפות "בטידה" או רום
3 חלבונים
3 כפות סוכר
180 מי"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
- ממיסים בסיר חמאה ושוקולד לבן
- מורידים מהאש ומוסיפים חלמונים ו"בטידה" או רום
- מקציפים חלבונים עם סוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד
- מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים לתערובת הנ"ל
- משטחים על פרוסת העוגה, מיישרים ומקפיאים

ציפוי:
100 מי"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
- מרתיחים את השמנת מתוקה עד בעבוע קל, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס
- מוזגים על העוגה הקפואה

המתכון באדיבות בן עמי ברתיני שביט

בראוניז שוקולד לבן >>
סהרונים במילוי שוקולד וחלבה >>
המרת מידות ומשקל >>
בחזרה לעולם השוקולד >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.