מתכון לעוגת תפוחים של סבתא ורה

 
עודכן 09:26 04/03/2010

את הניחוחות שיעלו מתנור הבית כבר לא תוכלו לשכוח. מתכון לעוגת תפוחים פריכה וארומטית במיוחד

 
 
 
 
 

חומרים לעוגה בתבנית של תנור ביתי:

מתוק התפוח
מתוק התפוח צילום: אילוסטרציה: simplefoodrecipes/flickr.com

לבצק:
30 גרם שמרים טריים
3/4 כוס חלב פושר
2 כפיות סוכר
21/2 כוסות קמח
200 גרם חמאה מומסת (אפשר גם מרגרינה)


למלית:
1.8-1.5 ק"ג תפוחי גרני סמית (או גראנד אלכסנדר או ענה, בתנאי שהם ירוקים וקשים)
1 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
מעט מיץ לימון
1 חלבון (לא חובה)
1 חלמון מעורב במעט סוכר, להברשת הבצק

 

אופן הכנה:


1. מערבבים את השמרים עם החלב ו-2 כפיות סוכר, ומניחים להם לתסוס מספר דקות. שמים בקערה את הקמח, יוצרים גומה במרכז, יוצקים פנימה את החמאה המומסת ואת תערובת השמרים ולשים עד שמתקבל בצק רך. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים. 
2. מוציאים מהמקרר ולשים קצרות. אם הבצק מעט דביק - מוסיפים קצת קמח. 
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים את גוש הבצק הראשון לעלה בגודל התבנית. משמנים את התבנית ומניחים עליה את העלה. מרדדים עלה נוסף. רק עכשיו (ולא קודם!) מגררים את התפוחים על פומפיה גסה (עם הקליפות), מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומעט מיץ לימון ומערבבים. התפוחים מתחילים מיד להפריש נוזלים, לכן צריך לסחוט היטב, לטעום שוב, ואם הם לא מספיק מתוקים ו/או חמוצים להוסיף עוד סוכר ומיץ לימון. 
5. מערבבים את תערובת התפוחים עם החלבון (שמייצב את המירקם) ומפזרים על פני העוגה. מניחים על המלית את עלה הבצק השני. מברישים בחלמון מעורב בסוכר, ובעזרת מזלג מציירים על פני הבצק דוגמת שתי וערב. אופים כ-40 דקות, עד שפני העוגה הופכים שחומים-זהובים. מקררים וחותכים לריבועים. מחביאים היטב.

 

מחפשים מתכון?

כמה קלוריות בפרוסת עוגה?

שושני גבינה וריבה >>

עוגת שמרים של מיקי שמו >>

טירמיסו מטריף >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.