מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה

 
עודכן 14:40 04/03/2010

מחפשים מתכון לארוחת שישי? פשטידה במילוי בשר ותפוחי אדמה, בתוספת רסק עגבניות ובתבול פיקנטי

 
 
 
 
 

מצרכים:

7 תפוחי אדמה מבושלים במים (עם הקליפה) עד להתרככות

500 גרם בשר טחון

1 גזר מגורר גס

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות.

100 גרם רסק עגבניות

1 עגבניה גדולה בשלה קצוצה

1 כפית תבלין פילדלפיה (לא הכרחי)

1 כפית סוכר

פחות מרבע כפית כרכום

1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה עפ"י הטעם

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי עירבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים  גזר, רסק עגבניות ועגבניה. מוסיפים סוכר ומתבלים במלח, פלפל, 1/2 כפית פילדלפיה, פפריקה מתוקה/חריפה וכורכום.

4. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים 20 דקות. לקראת הסוף מצמצמים את כל הנוזלים.

5. קולפים את תפוחי האדמה. 3 מתפוחי האדמה המבושלים פורסים לעיגולים ומתבלים במלח. את 4 הנותרים מועכים למחית חלקה כמו לפירה ומתבלים במלח .

6. משמנים תבנית במעט שמן (אפשר 22*22) ומסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.

7. שופכים מעל את תערובת הבשר. מעל משטחים את הפירה בצורה אחידה וחלקה. מברישים במעט שמן את תערובת הפירה.

8. אופים ב - 180 מעלות במשך 40-50 דקות ומגישים חם.

 

מחפשים מתכון?

כמה קלוריות בתפוח אדמה?

פלפל ממולא קציצות דג >>

 
עוד כתבות במדור המאמות מבשלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.