מפגש פסגה בין בירה ושוקולד

 
טעימות בירה ושוקולד
טעימות בירה ושוקולד צילום: beer master
 
עודכן 08:07 10/03/2010
שחר אברמוביץ

זוגות זוגות התקבצו להם חבורה של הרפתקנים כדי לבדוק האם השילוב בין שוקולד ובירה יניב זוגיות מושלמת או גירושים מוקדמים

 
 
 
 
 

פיצה עם אננס, במבה עם חלווה או גלידת בזיליקום ומנדרינה. בעולם הקולינרי יש הרבה שילובים הנחשבים מוזרים לחלק מהאוכלוסיה ומעולים לשאר. בירה ושוקולד נשמעו כמו שילוב מוזר שכזה. אבל טיפוס כמוני אוהב לנסות ולהתנסות, וכשקיבלתי הצעה להגיעה לסדנת טעימות אפילו לא הרמתי גבה. לעומת זאת, התגובה מצד כל הסובבים לשילוב הזה שבין בירה ושוקולד היתה זהה, עווית פנים מזעזע, מלווה במבט עיניים נוקב השואל "למה לך לעשות את זה". כמו שכבר אמרתי קודם, אני מהטיפוסים שאוהב לחקור ולנסות אז הסכמתי להצעה של beer master לבוא ולשמש שפן ניסיונות.

 
זוגות זוגות התקבצו ביחד לטעימה של שוקולד ובירה
זוגות זוגות התקבצו ביחד לטעימה של שוקולד ובירה צילום: beer master

מיד כשהגעתי לסדנה האוירה הרגישה קצת כמו בימי תיבת נוח. זוגות זוגות התקבצו להם ביחד, רק שהפעם כולם חיכו למבול של בירה שיצנח מהשמיים. וכך גם היה . הערב הורכב מטעימות של בירות שונות ומשונות מרחבי העולם והפרלינים היו מעשי ידיה של רותי שוקולדים כאשר כל אחד מהן שודך באהבה לבירה מתאימה. משם, עברנו מיד לטעימות שהיו לפי כל כללי הטקס - לגימה מכוס של בירה איכותית , נגיסה בשוקולד גורמה וגלגול משותף על הלשון.

בין טעימה לטעימה זכינו לשמוע סיפורים על בירות שמיוצרות רק פעם בשנה. נזירים שעדיין עושים בירות בשיטות עתיקות, בירות מפירות ובירות מיושנות שמגיעות עד ל 14% אלכוהול, כיף צרוף. דבר אחד לא נשכח מהסדנה, לא כל בירה ולא כל שוקולד הולכים ביחד. בכדי להוכיח את הטענה הזו, הוליך שחר המדריך קובית שוקולד פרה תמימה למפגש קשה עם בירת גולדסטר בפה שלנו. לא מומלץ בכלל אבל מאותו הרגע כל שאר השילובים היו פשוט מצוינים:

 

לינדמנס קריק (Lindemans Kriek) הוגשה בליווי פרלין תותי יער – גנאש על בסיס שוקולד חלב ומריר עם שיכר פירות יער. מדובר בבירה בלגית בסגנון למביק-פירות, 4% אלכוהול שבתהליך היצור שלה הוספו לה דובדבנים. אפריטיף מצויין וליווי מעולה לקינוחי פירות וכמובן – לשוקולד.

בירת סט. ברנרדוס חיטה (St. Bernardus Wit) הוגשה בליווי פרלין משמש אפרסק – גנאש של שוקולד לבן עם משמש מיובש ונגיעה של ליקר אפרסק, עטוף בשוקולד לבן. הביר מחיטה בלגית, .5.5% אלכוהול. מתובלת בגרגירי כוסברה ובקליפות של תפוז מריר מסוג קורסאו. סמיכה ועשירה מאוד יחסית לסגנון מסתדרת מצויין עם שוקולדים בטעמי פירות שונים.

בירת פולר'ס לונדון פורטר (Fuller’s London Porter) - הוגשה בליווי פרלין טראפל מריר – תערובת יחודית המציגה איזון בין מרירות וחמיצות.. הבירה בירת אייל כהה אנגלית בסגנון פורטר, 5.4% אלכוהול.פורטר הוא סגנון בירה שנוצר מעירוב של שלוש בירות שונות שהיו נמזגות לכוס אחת על מנת ליצור טעמים חדשים. סבלי הנמל הלונדונים (פורטרים) אהבו מאוד בירה זאת והסגנון קרוי על שמם.

בירת שימיי פרמייר (Chimay Premier) הוגשה בליווי פרלין גרניום - פרלין יחודי וארץ-ישראלי אופייני המורכב מגנאש של שוקולד חלב בניחוח צמח הגרניום. בירת מנזרים בלגית, 7% אלכוהול. טעמיה המורכבים ממשיכים להתפתח גם בתוך הבקבוק והיא "קינוחית" מאוד בטבעה ולכן מתאימה ככפפה ליד לשוקולדים.

 
השילוב המוזר הפך לזוגיות מושלמת
השילוב המוזר הפך לזוגיות מושלמת צילום: beer master

בירת נייס שוף (Nice Chouffe) הוגש בליווי פרלין טחינה - פרלין מיוחד ומקורי המצופה שוקולד מריר ומכיל קרם טחינה/חלבה בפנים. בירה בלגית בסגנון אייל חורפי, 10% אלכוהול. בין רכיביה השונים יש טימין וקליפות תפוז קורסאו, יחד עם עוד תבלינים שונים וסודיים. לבירה גוף מלא מאוד וטעמים מפתיעים ומורכבים המזכירים אדמה, עשן, ירקות שורש ופירות כהים לרוב.

בירת סמיקלאוס (Samichlaus) הוגש בליווי פרלין וויסקי – גנאש שוקולד חלבי מחוזק במיטב הוויסקי הסקוטי. בירה אוסטרית בסגנון טריפל-בוק, 14% אלכוהול.משקה זה רשום בספר השיאים של גינס כבירת הלאגר החזקה בעולם. זו בירה נדירה המתהדרת באחוזי אלכוהול גבוהים, גוף מלא וכבד, מתיקות רבה ומורכבות מדהימה. הבירה מיוצרת רק פעם אחת בשנה – כל שנה בשישי לדצמבר – יום ניקולאס הקדוש. לאחר בישולה היא עוברת תהליך תסיסה ויישון למשך 10 חודשים תמימים. זו בירה שניתנת ואף מומלצת ליישון בבית לתקופה של שנים, בהן היא תפתח מורכבות נוספת וטעמים המזכירים יינות קינוח או יין פורט איכותי. בשל אופיה הקינוחי, הצלבתה עם שוקולד היא בגדר חובה.

זוגיות מנצחת
לקח לאנשים קצת זמן להשתכנע אבל עם הטעימות הגיעה המסקנה - בירה ושוקולד יכולים להיות שילוב זוגי מושלם רק אם יודעים איך לעשות אותו. בסוף, אחרי טעימות השוקולד והבירה כבר לא הלכנו ישר אז דבר קטן וחשוב , אחרי ערב שכזה תעשו לעצמכם טובה ותעשו טיול קטן לפני שאתם עולים על ההגה חזרה הביתה.

בחזרה לעולם השוקולד >>

 
עוד כתבות במדור עולם השוקולד
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.