מתכון לפילה בקר עם תפוזים

 
ניחוחות משכרים
ניחוחות משכרים צילום: יונתן בלום
 
עודכן 13:51 08/03/2010

שגב משה מביא את הגירסה שלו למנה עיקרית במטבח מושקע עם פילה בקר במחבת, תפוזים צלויים, פלפל חריף ואפונים

 
 
 
 
 

חומרים להכנת 2 מנות:

2 מדליוני פילה בקר, כל אחד במשקל 150 גרם

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל גרוס

6 כפות שמן זית

2 תפוזים מפולטים (מפורקים לפלחים ונטולי קליפתם השקופה)

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקיקות

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אפונים

חופן פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

1/4 פלפל ירוק חריף (מומלץ לא לקצוץ את הפלפל, כדי שיהיה נוח להוציא אותו במהלך הצלייה) 

 

אופן הכנה: 

1.מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ובפלפל גרוס.

2.מחממים מחבת לחום גבוה.

3.יוצקים למחבת את שמן הזית ומניחים בה את מדליוני הפילה המתובלים. צולים דקה אחת מכל צד. לאותה המחבת מכניסים את הפלפל החריף, התפוזים עם הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף. לאחר דקה מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל למרקם של רוטב דליל (מומלץ להוציא את הפלפל החריף בתחילת תהליך הצמצום).

4.בשלב זה מוסיפים את האפונים ואת הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.

5.מניחים מעל האפונים ואת מדליוני הפילה, ויוצקים מלמעלה את רוטב ההדרים מהמחבת. 

 

 

מתכון לשוקי עוף עם חצילים >>

מתכון לעוף בתנור עם טריאקי >>

 

 

המתכון באדיבות השף שגב משה ל"אלקטרה".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.