מתכון לסלמון ברוטב דבש

 
פסח מתוק במיוחד
פסח מתוק במיוחד צילום: יח``צ
 
עודכן 09:51 11/03/2010

מנה עיקרית לפסח של סלמון צלוי בתוספת דבש, שום, סויה ופלפל

 
 
 
 
 

1/8 כוס דבש

1 כף ריבת משמש

2 שיני שום כתושות

1/8 כוס חומץ יין לבן

1/8 כוס סויה (לא חובה)

400 גר' פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)

3 כפות שמן זית

פלפל שחור

 

מצרכים להכנת הסלסה:

3 מלפפונים קלופים

1/2 אבוקדו מקולף

1 כפית סוכר

1/2 פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות

100 גר' בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)

2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ יין לבן

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ.

2.במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.

2. יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.

3. לסלסה: חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים סוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ ומערבבים. מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.