מתכון לעוף עם ירקות כתומים

 
לא על העוף לבדו
לא על העוף לבדו צילום: יח"צ
 
עודכן 09:59 28/03/2010

מחכים כבר לניחוחות העוף הבוקעים מהתנור? קבלו מתכון לעוף בליווי דלעת, דלורית, בטטות וגזרים עם סוכר חום וקינמון

 
 
 
 
 

1 ק"ג דלורית ודלעת

4  בטטות

700 גרם שוקי עוף

2 גזרים גדולים

¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן

1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)

¼ כוס דבש

1 כפית קינמון

½ כפית כמון

½ כפית בהרט (אם רוצים)

2 כפות סוכר חום

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.

2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם. 

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי".

מחפשים מתכון?

עוף עם פירות יבשים >>

שוקי עוף עם בטטות >>

עוף ביין אדום >>

עופיונים מומלאים >>

כרעיים צלויות בתפוזים >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מהיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.