מתכון לעוף בתנור ברוטב טריאקי

 
 
עודכן 14:12 09/03/2010

מכניסים את החג עם ניחוחות של עוף בתנור מכוסה הררי פטריות ברוטב טריאקי עם תוספת נחמדה של רוטב פטריות

 
 
 
 
 

להכנת 4 מנות:

4 כרעיים

1 כפית מלח גס ועוד 1/2 כפית פלפל שחור גרוס לכל כרע

5 כפות שמן זית לתיבול כל כרע

 

לפטריות ברוטב טריאקי:

4 פטריות פורטובלו

5 פטריות שמפיניון

5 פטריות יער

6 כפות שמן זית

5 שיני שום טריות

מעט פלפל שאטה יבש

1/4 כוס רוטב טריאקי (ראו מתכון)

1 כף פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב הטריאקי:

300 גרם רוטב סויה

300 גרם סוכר

1 קנה סוכר (רק אם יש, לא חובה)

2 כפות ג'ינג'ר כבוש

צרור כוסברה

1/2 מקל למון גראס     

40 גרם ג'ינג'ר טרי

30 גרם מים

1 כוס מירין או יין לבן מתוק

40  גרם קורנפלור

500 מ"ל מים קרים

 

הכנת רוטב טריאקי:

1.מכניסים את כל המרכיבים לסיר (למעט הקורנפלור והמים) ומביאים לרתיחה.

2.מבשלים את תכולת הסיר במשך חצי שעה לפחות, עד שמתקבל טעם אחיד ועשיר. אם הרוטב מתוק מדי לטעמכם, ניתן להוסיף רוטב סויה. אם הוא מלוח מדי, אפשר להוסיף כמה כפיות סוכר.

3.כאשר הטעם עומד בציפיות שלכם, יוצקים לסיר תערובת של קורנפלור ומים, ומערבבים במהירות בעזרת מטרף, עד לקבלת מרקם חלק. בשלב זה הקורנפלור מסמיך את הרוטב במהירות, מביאים לרתיחה ומכבים. לבסוף מסננים ומצננים. רוטב הטריאקי יכול להישמר במקרר למשך חודשים, והוא משתלב נפלא במאכלי דגים, בשר, ירקות וכבדים.

 

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-190 מעלות.

2.מתבלים את הכרעיים בשמן זית, מלח ופלפל, ומניחים על תבנית אפייה.

3.אופים את העוף בתנור למשך 50 דקות או עד שהוא מזהיב.

4. עשר דקות לפני הוצאת כרעי העוף מהתנור מתחילים, מכינים את רוטב הפטריות (אפשר כמובן להתחיל עוד קודם לכן ולחמם לפני ההגשה).

 

הכנת רוטב הפטריות:

1.חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי ½ ס"מ.

2.מחממים מחבת לחום גבוה.

3.יוצקים למחבת 6 כפות שמן זית ומוסיפים את פרוסות הפטריות.

4.מקפיצים את הפטריות במשך 2 דקות על אש גבוהה, ומוסיפים את השום ומעט פלפל שאטה.

5.מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים את הטעם במעט מלח ופלפל. בסוף הבישול מוסיפים את עלי הכוסברה.

6.כאשר הכרעיים מוכנות, מניחים אותן במחבת ומנמיכים את הלהבה.

7.ממשיכים לבשל ודואגים שפני הנוזלים יגיעו אך ורק לחלקן התחתון של הכרעיים, כדי להשיג את הפריכות של העור ואת הטעם העשיר של הרוטב.

בשלב ההגשה מכסים את העוף בפטריות ומגישים מיד.

 

הערה:

אם לא הכנתם מבעוד מועד רוטב טריאקי, אפשר להשתמש בסויה מסוג משובח, מעט סוכר וג'ינג'ר.

 

מתכון לשוקי עוף עם חצילים >>

מתכון לעוף במילוי אורז ופטריות >>

מתכון לפילה בקר עם רוטב תפוזים ואפונה >>

 

המתכון באדיבות השף משה שגב ל"אלקטרה".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.