מתכון לגפילטע פיש

 
 
עודכן 14:49 09/03/2010

גפילטע פיש קלאסי מקרפיון שלם וביצים קשות, גזרים ובצלים, בליווי חזרת ביתית חריפה

 
 
 
 
 

קרפיון שלם (1-1.5 קילו) 

2 ביצים קשות       

2 ביצים חיות 

2 בצלים   

גזרים    

כפית פלפל שחור  

מלח על פי הטעם     

2 כפות סוכר       

100 גר' קמח מצה  

2 עלי דפנה

 

אופן הכנה:

1.את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).

2.מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

3. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.

4.מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה.

5.מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים.

6.בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהן את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.

7.מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה. בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.

 

המתכון באדיבות מסעדת "סנדר".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח אשכנזי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.