מתכון לעוף ממולא אורז ופטריות

 
הכל דבש
הכל דבש צילום: אילוסטרציה: jules:stonesoup/flickr.com
 
עודכן 15:39 09/03/2010

עוף בתנור מזוגג בדבש ויין לבן, במילוי אורז ופטריות שמפניון

 
 
 
 
 

מרכיבים:

200 גר' אורז

עוף שלם בינוני, טרי

שני בצלים חתוכים לטבעות

שתי עגבניות בשלות מגורדות

ראש שום טרי

250 גר' פטריות שמפיניון

חצי כוס ציר עוף

חצי כוס יין לבן חצי יבש

שתי כפות רסק עגבניות

שתי כפות דבש

כפית פפריקה אדומה

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור

שתי כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה עם מעט שמן.

2. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי כמות האורז. מבשלים את האורז עד שלושת רבעי הבישול.

3. מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

4. ממלאים את עוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

5. בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

6. מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין. לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

 

המתכון באדיבות מסעדת "סנדר".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.