מתכון לפרפה דבש

 
 
עודכן 15:51 09/03/2010

משדרגים את הפרפה העממי לקינוח אקסקלוסיבי בתוספת ברנדי, תמרים, מעדן שזיפים, יין אדום ומקל קינמון

 
 
 
 
 

4 חלמונים

1/2 כוס דבש מפרחי הדרים של 'יד מרדכי'

1/4 כוס סוכר

1 + ½ מיכל שמנת מתוקה (צמחית או חלבית - עפ"י הטעם)

1/2 שקית ג'לטין

1/2 כוס ברנדי

¼ כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות

לרוטב :

1 מעדן שזיף  100% פרי 

1/2 כוס יין אדום

1 מקל קינמון

 

אופן ההכנה:

1. מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים באמבט על אש בינונית חלמונים, סוכר ודבש כ- 10 דקות או עד שהקצף הופך יציב. מורידים מהאש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס ג'לטין עם ברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים תוך כדי הקצפה ידנית קלה אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.

2. מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד ומוסיפים את התמרים. ממלאים בתבניות ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.

3. לרוטב: מחממים בסיר קטן מעדן שזיף, יין וקינמון כ- 4 דקות עד שהרוטב התחמם היטב. מוציאים את הפרפה מהתבניות (מהכוסות החד פעמיות ע"י טבילה מהירה במים חמים, מתבניות הסופלה אין צורך להוציא) ומגישים עם רוטב שזיף חם. במידה ומכינים בתבנית אינגליש קייק חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם.

 

 - כתבניות אישיות אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות, תבניות אישיות של סופלה, "רינגים" קטנים מחנויות מקצועיות או אינגליש קייק מצופה בניילון נצמד להפרדה מהירה של הפרפה.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי".

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ