מתכון לפוקאצ'ה עם ברוקולי וזוקיני

 
פיצה או פוקאצ`ה?
פיצה או פוקאצ`ה? צילום: שי אפגין
 
עודכן 08:58 10/03/2010

הבצק הוא פוקאצ'ה, אך הרוטב הוא רוטב לפיצות, ועם שילוב כזה בתוספת ירקות פשוט אי אפשר לטעות

 
 
 
 
 

חומרים לבצק פוקצ'ה:

5 כוסות קמח

1/2 שקית + כפית- שימרית

1 ו-1/2 כפות סילן

1 ו-3/4 כוסות מים פושרים

1/3 כוס שמן זית

1 ו-1/2 כפיות מלח

 

תוספת לבצק לאחר תפיחה:

1/3 כוס שמן

מלח גס, אורגנו מיובש (לא חובה)

 

חומרים לפיצה:

כוס רוטב עגבניות

1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת

1 יח' זוקיני (קישוא) ירוק שטוף ופרוס לטבעות

16 יח' פרחי ברוקולי קטנים - מושרים במים רותחים (1 יח' גבעול עבה)

1 יח' צ'ילי אדום טרי- שטוף ופרוס

 

אופן הכנת הבצק:

1.מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח), מוסיפים למיקסר את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק.

2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.

3.מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות(כ-15 דק'), לאחר תפיחת הבצק השנייה.

4.יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק, מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית).

5.מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור, מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב גבינה צהובה מגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ'ילי, ופרחי ברוקולי.

6.מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם.

 

רוטב עגבניות:

3 יח' עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים

2 שיני שום גדולות

1/4 כוס שמן

2 כפות דבש

4 טיפות טבסקו

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.

 

באדיבות השף ברק חורש ל"טרה".

מחפשים מתכון?

כמה קלוריות בפיצה?

מתכון לפיצה ביתית >>

פוקאצ'ה מפנקת במיוחד >>

פוקאצ'ה קשקבל >>

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.