מתכון לליפתן פירות מהודר

 
עודכן 11:37 10/03/2010
שי לי ליפא אנג'ל, על השולחן

ליפתן או בשמו הגלותי, קומפוט, ניתן לעשייה בוורסיה שונות. כמובן בכל גירסה ניתן להוסיף פירות יבשים ואלכוהול להעלאת המורל

 
 
 
 
 

חומרים ל-8 מנות:

מארצות הקור
מארצות הקור צילום: דן לב

2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים מינרלים או מסוננים
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס סוכר
1 מקל קינמון שבור לשניים
2 מסמרי ציפורן
12 שזיפים מיובשים
12 משמשים מיובשים
8 אגסים קטנים שלמים וקלופים

 

אופן הכנה:


1. מחממים יין, מים, מיץ תפוזים, סוכר, מקל קינמון ומסמרי ציפורן בסיר עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מוסיפים פירות מיובשים ואגסים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות ללא כיסוי, עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים. 
2. שומרים במקרר בכלי אטום. אפשר להכין עד יומיים מראש.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח אשכנזי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.