מתכון לחריימה טריפוליטאי

 
משתכשך בכיף
משתכשך בכיף צילום: יח``צ
 
עודכן 09:52 11/03/2010
אוכל נענע 10

מתכון לחריימה מסורתי עם דגי ים, קימל טחון, פפריקה אדומה וחריפה והרבה הרבה שום

 
 
 
 
 

מרכיבים: המתכון מתאים לארבעה סועדים

כקילו דגי ים לפי בחירה (רצוי בורי או לוקוס), מחולקים ל- 3 (ראש, גוף וזנב)
ראש שום (12 שיני שום) קלוף ופרוס
3 כפות פפריקה חריפה
4 כפות פפריקה מתוקה
כפית גדושה של מלח
2 כפות רסק עגבניות
כפית קימל טחון (רצוי קרוייה - סוג של קימל טחון)
כפית כמון
3/4 כוס שמן
1 לימון טרי
מים

 

אופן ההכנה:

מנקים את הדג וממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומטגנים דקה. מוסיפים את הרסק. בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות. מוסיפים את התבלינים ו- 3 כוסות מים. מניחים את הדג כשהמים מכסים אותו עד כדי שלושת רבעים ממנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים לרבע שעה. בודקים טעמים ומשלימים תיבול. מגישים לצד לימון.

באדיבות השף בני בריגה, מסעדת "קסרול".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.