דג ים ברוטב פלפלים

 
 
עודכן 09:50 02/04/2009
אוכל נענע 10

בס או בורי חצויים, בשילוב פלפלים בשלושה צבעים חתוכים לרצועות, בתוספת רסק עגבניות, פטרוזיליה או כוסברה לבחירה

 
 
 
 
 

לרוטב הפלפלים:

- 6 כפות שמן זית "זיתא"
- 3 בצלים, פרוסים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 6 פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב וירוק), פרוסים לרצועות דקות
- 1 פלפל חריף, קצוץ דק (אם רוצים)
- 1 מיכל קטן עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- מלח, פלפל שחור

 

לדג:

- 2 דגי ים (בס או בורי) נקיים, חצויים לאורכם ללא הראש והעצמות
- 8 כפות שמן זית "זיתא", לטיגון הדג
 

להגשה:

הרוטב –שמים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהפך שקוף. מוסיפים את השום והפלפלים ומבשלים, תוך בחישה כעשר דקות, עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים לבעבוע עדין ומבשלים כחמש דקות. מתקבל סלט פלפלים מבושל.

- 3 כפות שמן זית זיתא כתית מעולה
- פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- פלחי לימון
 
 

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים היטב את נתחי הדגים. מחממים 8 כפות שמן זית 100% במחבת לטיגון "חצי עמוקה". מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים, לא מכוסה, כ-7 דקות. הופכים בזהירות את הדג ומטגנים עוד כ-5 דקות על צדו השני. מוציאים לצלחת הגשה. מערימים כרבע מהפלפלים על הדג, מזליפים כחצי כף שמן זית כתית מעולה על כל מנה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובפלחי לימון.
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות