מתכון למאפה גבינה חלומי

 
עודכן 09:15 14/03/2010
חגית ברוכין, על השולחן

שני מאפי שמרים עם מלית אחת של גבינה מתוקה. כי ככה מתחילים סופ"ש מתוק

 
 
 
 
 
בלתי נשכח
בלתי נשכח צילום: דניאל לילה

בזכות טכניקת הקיפול המיוחדת מתקבלות גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק.
12-10 מאפים | 30 דק' הכנה | שעתיים עד לילה התפחה | 20 דק' אפייה

לבצק:
25 גרם (1/2 שקית או קובייה) שמרים טריים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

230 מ"ל (1 כוס פחות כף) מים פושרים
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה רכה



למלית:

1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

130 גרם (3/4 כוס פחות 2 כפות) סוכר

40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור

1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 1 כפות שמנת חמוצה

30 גרם אינסטנט פודינג וניל

צימוקים שחורים (לא חובה)



להברשה:

ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

כל התהליך
כל התהליך צילום: דניאל לילה

1. מכינים את הבצק: שמים שמרים, סוכר ומים בקערה, מערבבים ומחכים 2 דקות לתסיסת השמרים. 
2. שמים קמח ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים את תערובת השמרים וחמאה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3.מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת נפחו (מומלץ להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במשך הלילה במקרר. אפשר לעבוד עם הבצק היישר מהמקרר). 

4. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים, בעזרת מטרפה. מקררים.  
5. ממלאים ואופים: מגלגלים את הבצק לגליל ומעצבים אותו לצורה ריבועית. חותכים לקוביות במשקל 85 גרם (בעובי 4-3 ס"מ) כל אחת. מרדדים כל קובייה על משטח מקומח לריבוע בגודל 10 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. 
6. מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מן המלית ומפזרים צימוקים מעל. מקפלים לצורת משולש על ידי הצמדת שני קודקודים אלכסוניים זה לזה (כמו בורקס). מהדקים את השוליים כדי שהמלית לא תברח. לוחצים קלות על קודקוד המשולש ועל הפינות, מקפלים אותן זו על זו ומהדקים (ראו תמונה מס' 4). מסדרים את הגביניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זו מזו.
7. מתפיחים כ-40 דקות. 

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. מברישים את הגביניות בביצה טרופה. 
10. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

 

סהרוני שמרים וגבינה

העבודה עם בצק שמרים קר קלה ונוחה יותר.
35-30 סהרונים | 30 דק' הכנה | לילה קירור | 40 דק' התפחה | 15 דק' אפייה

1 כמות מלית (ראו מתכון לעיל)

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

130 גרם (3/4 כוס פחות 2 כפות) סוכר

150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח

1/2 כפית מלח
200
גרם חמאה רכה
1 ביצה

להברשה:

ביצה טרופה


 

אופן הכנה: 

1. מכינים את הבצק: שמים שמרים, סוכר ומים בקערה, מערבבים ומחכים 2 דקות לתסיסת השמרים.

2.מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וביצה ואת תערובת השמרים. לשים כ-5 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ומקבל מרקם אחיד. 
3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון ומעבירים למקרר למשך הלילה. 
4. ממלאים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר, חותכים לשני חצאים ומרדדים כל מחצית על משטח מקומח לעלה דק מאוד בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ. ממלאים שקית זילוף במלית הגבינה ומזלפים במרכז כל עיגול כמות נדיבה מן המלית. מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את הקצוות.

5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הגביניות במרחקים שווים ועם התפר כלפי מטה. מקפלים כל גבינית לצורת סהרון. 

6. מתפיחים כ-40 דקות. 
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. מברישים את הסהרונים בביצה טרופה.
9. אופים כ-15 דקות או עד להזהבה קלה. יש להקפיד על הצבע הבהיר, ששומר על הסהרונים עסיסיים. אל תיבהלו אם המלית זולגת מעט החוצה במהלך האפייה - הסהרונים יהיו טעימים בדיוק באותה מידה. 

 

מאפים מדלת לדלת
לפני יותר מ-25 שנה עדי וחגית ברוכין הכינו סופגניות בבית ומכרו אותן לתושבי השכונה. בהתחלה הן עברו מדלת לדלת, אבל עד מהרה השכנים החלו לדרוש עוד. זמן קצר אחרי כן הוקמה קונדיטוריה "חגית", שהפכה למקום עלייה לרגל עבור תושבי האזור. חוץ מדברי מאפה, עוגות וכמובן הסופגניות הכי טעימות בכל בקעת אונו, יש גם תפריט אוכל שכולל קישים, פוקאצ'ות, סלטים, פסטות ועוד מאכלים תוצרת בית, שאפשר לאכול במקום או לקחת.

חגית [ארזים 1 גבעת שמואל, טל' 03-5324197].

 

מחפשים מתכון?

בית ספר לעוגיות חמאה >>

שבלולי תפוחים >>

עוגיות קראנץ' שוקולד צ'יפס >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.