קינוח כשר לפסח: סופלה שוקולד חם עם רוטב מושחת

 
נימוח בפה, עשיר בשוקולד וקל להכנה
נימוח בפה, עשיר בשוקולד וקל להכנה צילום: דרור כץ
 
עודכן 00:19 13/04/2017

גם בפסח לא מוותרים על הקינוח השוקולדי האהוב והמושחת. מתכון נהדר לסופלה שוקולד חם ונוזלי מבפנים, שידרוש מכם רק רבע שעה של הכנה

 
 
 
 
 

8 תבניות סיליקון אישיות | (או) נייר למאפינס בקוטר 8

 

 

מצרכים לסופלה:

 

300 גרם שוקולד מריר , 60% אחוז מוצקי קקאו

300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח מצה (1 כוס)

6 חלמונים
5 ביצים

 

ציפוי שוקולד חם:

200 גרם שוקולד מריר , 70% אחוז מוצקי קקאו

400  מ"ל שמנת מתוקה

1/3 כוס  מונין מנטה או ליקר מנטה (ניתן להמיר בכל ליקר אחר שאתם אוהבים)

צרור עלי נענע (לא חובה)

 

אופן הכנת הסופלה:
-
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות

- ממיסים מעל בן מארי(*) את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה

- מעבירים למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים

- מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד

- מנפים את הקמח מצה, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת

- יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות

 

ציפוי שוקולד חם:
- שוטפים את עלי הנענע ומרתיחים עם השמנת המתוקה

- מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם

- מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה

- שופכים מעל השוקולד המריר, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד

- מוסיפים את הליקר, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו

 

*בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.

 

המתכון באדיבות רשת רולדין

 

לא בטוחים כמה זה 200 גרם סוכר? כנסו ובדקו >>

מתכון לעוגת מוס שוקולד עם קוקוס >>

מתכון לעוגיות מקרונים במילוי שוקולד >>

 
עוד כתבות במדור פסח מתוק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.