מתכון למרנג במילוי מוס קפה ושוקולד לבן

 
שילוב מנצח בין מרירות הקפה למתיקות השוקולד הלבן
שילוב מנצח בין מרירות הקפה למתיקות השוקולד הלבן
 
עודכן 12:22 14/03/2010
אוכל נענע 10

יצירת אמנת מתוקה לפסח - מרנג אוורירי במילוי מוס קפה ושוקולד לבן

 
 
 
 
 
מצרכים לבסיס:
100 גרם חלבון בטמ"פ חדר
100 גרם סוכר לבן
80 גרם אבקת שקדים טחונים מולבנים
50 גרם אבקת סוכר מנופה

מצרכים למוס פרלין:
100 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן איכותי
25 מ"ל תמצית קפה מרוכז או אספרסו
1 כפית קפה שחור
3 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן הכנת הבסיס:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכינים תבניות אפייה מרופדות בנייר פרגמנט
- מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם השקדים ומניחים בצד
- מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך ומוסיפים סוכר תוך כדי הקצפה לקצף מבריק ויציב מאד
- מוסיפים בזהירות את השקדים עם אבקת הסוכר ועוטפים בעדינות למסה אחידה
- מזלפים או מורחים בעזרת כפות, עיגולים בקוטר 5 ס"מ או יוצרים 3 בסיסים גדולים
- אופים מיד למשך כ – 20 דקות , עד שהבסיסים שחומים וקשיחים מבחוץ. מצננים היטב

אופן הכנת המוס:
- מרתיחים 100 מ"ל שמנת עם תמצית הקפה והקפה השחור ויוצקים מעל השוקולד הלבן
- משהים מס' דקות, מערבבים לקרם חלק ומצננים בצד
- מומלץ להכין את מוס הפרלין מראש ולקרר היטב
- ניתן לשלב במוס גם רוטב אספרסו מחוזק

אופן הכנת המנה:
- מקציפים 3 חלמונים לקציפה בהירה ואוורירית ומקפלים למסת השוקולד
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא יציבה
- מקפלים מעט מהשמנת לקרם השוקולד בתנועות עטיפה לתערובת אחידה ומסיימים בהוספת השמנת המוקצפת בזהירות
- מקררים את המוס היטב במקרר לכמה שעות ומזלפים בין שכבות המרנג
- מקשטים את המנה בפולי קפה ופירות טריים

המתכון באדיבות קונדיטור דקל אשכנזי מ'מכללת השף'

לא בטוחים כמה זה 100 גרם חלבון? כנסו ובדקו >>
נשיקות מרנג עם קרם וניל >>
עוגת מרנג שוקולד של אהרוני >>
בחזרה לעולם השוקולד >>
מתכונים נוספים במדור פסח מתוק >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.