מתכון לצלי כתף ביין אדום

 
 
עודכן 13:54 14/03/2010

מנה חגיגית במיוחד לשולחן החג - צלי כתף עגל בתוספת בטטות, פטריות, עלי רוזמרין, ברנדי וקרברנה סובניון

 
 
 
 
 

חומרים:

2 קילו צלי כתף עגל

שמן זית

4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות

סלסלת פטריות טריות

2 בטטות חתוכות לטבעות

2 כפות ברנדי

2 עלי דפנה

1 עלה רוזמרין או טימין (קורנית)

מלח

פלפל גרוס עבה

בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן

 

אופן ההכנה:

1.מטגנים בשמן זית צלי כתף עגל מכל הצדדים, ומוציאים לצלחת.

2.מטגנים את הבצל, הפטריות וטבעות הבטטה.

3.מוסיפים לסיר את הצלי.

4.מפזרים מעל הכל את הברנדי ומיד מדליקים גפרור (יש להיזהר כי הברנדי נדלק).

5.מיד כשהאש נכבית בתוך הסיר, יש להוסיף-מלח, פלפל גרוס עבה, עלי דפנה ורוזמרין או טימין (קורנית).

6.להוסיף לסיר בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן, לתת לרתוח, להנמיך האש, לכסות ולבשל.

7.יש לבשל בין 20 דקות (למי שאוהב נע) לבין שעתיים (למי שאוהב את הבשר פריך).

8.להוציא את הבשר, לפרוס לפרוסות ולהגיש עם הירקות.

 

המתכון באדיבות נאווה דאסה, ל"יקב בשן".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.