מתכון לסלט עלי תרד

 
 
עודכן 14:09 14/03/2010

סלט מושקע, איכותי ורענן של עלי תרד עם סלק מבושל ותפוחי עץ מקורמלים בוויניגרט בלסמי

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חב' עלי תרד

3 יח' סלק

2 תפוחי עץ גרני סמית'

1 בצל סגול חתוך לחצי 

100 גרם אגוזי מלך

2 גבעולי סלרי אמריקאי

2 כפות דבש

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

50 מ"ל חומץ בלסמי

100מ"ל שמן קנולה או שמן סויה

קורט מלח ופלפל

קורט סוכר

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את עלי התרד היטב וחותכים את הגבעולים הגדולים.

2. מבשלים את הסלק בשלמותו ללא קילוף וללא מכסה עד שמעבירים סכין והיא עוברת ללא התנגדות, מקררים את הסלק היטב ופורסים אותו לשמיניות.

3. מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה,פורסים את התפוח לעובי של 0.5 ס"מ ומפזרים מעליו סוכר חום, צורבים בתנור חם עד לקבלת מראה קרמלי חום עדין ומקררים.

4. פורסים את הסלרי באמצעות קולפן לרצועות דקות.

5. בקערה, מניחים את החרדל, הדבש והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב, מזלפים פנימה את השמן עד לקבלת ויניגרט אחיד ומתבלים במלח ופלפל.

6. בקערה, מקפיצים את כל הרכיבים של הסלט עם מעט מהוויניגרט ומסדרים בקערת הגשה כאשר התרד למטה ומעליו שאר המרכיבים מסודרים לפי צבעים.

 

המתכון באדיבות השף בן נרושביץ מ'מכללת השף'.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.