מתכון ללחמניות פסח משגעות

 
עודכן 19:41 14/03/2010

מתכון ללחמניות פסח אווריריות, תפוחות וטעימות שרץ כבר שנים במשפחה

 
 
 
 
 
תפוחות, אווריריות ומתחסלות במהירות
תפוחות, אווריריות ומתחסלות במהירות צילום: דניה ויינר

המתכון כבר רץ שנים במשפחה: לחמניות חג שמכינים כמו פחזניות. מוסיפים ביצים אחת-אחת אל עיסת הבצק, וכך מתקבלות לחמניות אווריריות, תפוחות וטעימות. בכל פסח אני מכינה אותן מחדש עם שינויים קלים, לצורך הגיוון. הנה הגרסה האחרונה עם קליפת לימון וזרעי שומר או כוסברה.

 

20 דקות הכנה | 50 דקות אפייה


חומרים ל-18 לחמניות:
500 מ"ל (2 כוסות + ½1 כפות) מים מינרליים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
240 גרם (2 כוסות) קמח מצה
1/4 כוס זרעי שומר או גרגרי כוסברה (לא חובה)
6 ביצים
לקישוט:
מלח גס

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מביאים לרתיחה מים ושמן מתובלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים קמח מצה וזרעי שומר ומערבבים. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מלח גס. 
- אופים 50-40 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.

 

הכנה מראש: מכינים עד שבוע מראש ושומרים במקפיא. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

 

מחפשים מתנה לחג?
קונים סלסילה יפה ומרפדים במפית בד אלגנטית. מניחים את הלחמניות, עוטפים בנייר צלופן וקושרים בסרט.

 

לא בטוחים כמה זה 500 מי"ל מים? כנסו ובדקו >>

מתכון לכבד קצוץ שהולך נהדר ליד הלחמניות >>

מתכון לסלט ביצים אותנטי עם מיונז וחרדל >>

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מהיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.