מתכון לדג בסגנון בלקני

 
 
עודכן 07:49 26/03/2010

הוא הולך להיות הלהיט של שולחן החג ויותר מזה אינו דורש הרבה הכנה. קבלו מתכון לדג פורל בליווי גזרים ותפוחי אדמה

 
 
 
 
 

חומרים לשישה סועדים:

6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לבן

3 ראשי סלרי בינוניים

6 גזרים בינוניים

6 תפוחי אדמה בינוניים

6 כפות שמן

4.5-6 כוסות מים

קורט סוכר

כוס  מיץ לימון

מעט עלי סלרי קטנים (לא קצוצים).

 

אופן ההכנה:

1.רוחצים היטב את הדגים, מטפטפים מיץ לימון מבפנים ומחוץ לדג ומשרים 10 דקות. מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.

2.בינתיים, רוחצים וקולפים את ראש הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ.

3.יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את פרוסות הסלרי ופרוסות הגזר, יוצקים מים שיכסו את פני הירקות ומבשלים על להבה נמוכה עד לכמעט ריכוכם.

4.מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועלי הסלרי, ועליהן מניחים בעדינות את הדגים. טועמים ומתבלים שנית בקורט מלח, פלפל וקורט סוכר ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה. לקראת גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ועלי הסלרי.

 

המתכון באדיבות "דגי הדן".

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מהיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.