מתכון לכתף טלה עסיסי

 
עודכן 14:38 17/03/2010

המנה האולטימטיבית למי שלא אוהב את הטלה שלו ורוד, אלא עשוי כהלכה ועדיין עסיסי. בתוספת תפוחי אדמה בתנור או ירקות צלויים

 
 
 
 
 

חומרים ל-10-8 מנות:

לבשל מחוץ לקופסה
לבשל מחוץ לקופסה צילום: דנייה ויינר

2 כתפי טלה ללא העצם, במשקל 750 גרם כל אחת
שמן זית
פלפל שחור טחון טרי

למלית פסטו תרד ואגוזים:
200 גרם עלי תרד טריים
70 גרם (2/3 כוס) אגוזי מלך
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי 

 

אופן הכנה: 
1. מוציאים את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
3. טוחנים תרד ואגוזים במעבד מזון עם להב מתכת ומוסיפים שמן ומיץ לימון מבעד לפתח היציקה, לקבלת מרקם אחיד. 
4. פורסים את נתח הכתף על משטח עבודה, כשהשומן כלפי מטה. מניחים כמחצית מתערובת הפסטו לרוחב הבשר ומגלגלים לגליל. קושרים את הנתח בחוט שפגאט כל 3 ס"מ. מכינים את הכתף השנייה באותה דרך. 
5. מניחים על תבנית מרופדת ברדיד אלומיניום, יוצקים מעט שמן זית, ממליחים, מפלפלים וצולים 50-45 דקות עד שמשחים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.