מתכון לארטישוק ממולא בסגנון מרוקאי

 
עודכן 08:51 18/03/2010

רועי טל מביא את הגירסה שלו לארטישוק המרוקאי הממולא. יותר קליל, יותר פשוט להכנה ועם טעם לימוני

 
 
 
 
 

פסקה חדשה

פול האוס
פול האוס צילום: איילון פז

חומרים ל-8 מנות:

8 ארטישוקים קלופים או שקית תחתיות מוקפאות
למלית:
3 שיני שום כתושות
1/2 ק"ג צוואר בקר טחון
1/2 כפית מלח
2 ביצים
6 כפות קמח מצה
1/2 כוס שמן זית
1 כף שמן צמחי


לתבשיל פול:
2 כוסות ציר בקר (אפשר להשתמש במשחה מוכנה)
1 כף ג'ינג'ר כתוש
1 גבעול למון גראס
1 כף רוטב צדפות (לא חובה, אפשר להחליף בכף סויה)
3 שיני שום פרוסות
2 כוסות פול מבושל
1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:
1. מכינים מלית לארטישוק: מתבלים בשר במלח ושום. צרים 8 קציצות קטנות, כ-30 גרם האחת, ומדביקים לתחתית הארטישוק. 
2. מכינים כלי עם ביצים טרופות ועוד אחד עם קמח מצה ומצפים את התחתיות הממולאות.
3. מחממים מחבת עם שמן זית ושמן צמחי, ומטגנים את הארטישוקים הממולאים עד להזהבה.
4. מכינים תבשיל פול ומגישים: מרתיחים ציר עם שאר המרכיבים בסיר רחב. מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהפול רך וטעים. 
5. מגישים את הארטישוק הממולא על תלולית פול ויוצקים מהנוזלים הנותרים.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.