מתכון לסלק ממולא טלה

 
מלא בעצמו
מלא בעצמו צילום: ארז בגליל
 
עודכן 08:29 20/03/2010

הפעם הסלק מקבל תפנית למנה עיקרית ומכובדת, ממולא בטלה ברוטב תמר הינדי

 
 
 
 
 

חומרים:

למילוי:

10-12 סלקים קטנים

חצי ק"ג בשר טלה (כתף) קצוץ דק ביד

כוס בצל ירוק קצוץ דק

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

קורט הל

קורט מוסקט

פלפל שחור גרוס גס (בנדיבות)

קורט קינמון

מלח ים גס

 

לרוטב:

ליטר ציר טלה

2 כפות תמר הינדי

2-3 כפות סילאן

2 כפות ערק

מלח ים גס

4 כפות שמן זית

בשר הסלקים שרוקנתם למילוי קצוץ גס

2 בצלים קצוצים גס

 

אופן הכנה:

1.מרוקנים את הסלקים ושומרים את ראשיהם כדי שתוכלו לסגור את הסלקים אחרי המילוי. מערבבים את כל חומרי המילוי ובודקים טעם. ממלאים את הסלקים וסוגרים ב"מכסה" שהוא ראש הסלק שחתכתם.

2.מחממים שמן זית בסיר שטוח עם תחתית עבה ומקפיצים את בשר הסלקים שרוקנתם וקצצתם ואת הבצל הקצוץ מספר דקות. מציפים בציר הטלה, בתמר הינדי, ערק ובסליאן. מוסיפים מלח ומכניסים את כל הסלקים הממולאים לתוך הסיר.

3.מבשלים על אש קטנה כשעה- שעה וחצי עד שהסלקים רכים לגמרי, אבל לא מתפרקים. אפשר להגיש עם עלי בזיליקום קטנים מלמעלה.

 

שלחו לנו את הסוד שלכם לבישול בריא ואולי תזכו בפרס

אוהבים לבשל? שלחו לנו את המתכון המנצח שלכם ואולי תזכו בפרס מפנק

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.