מתכון לקציצות בשר פרסיות

 
צילום: אדיב כהן
 
עודכן 08:58 22/03/2010

קציצות בקר וכבש מיוחדות לשולחן החג, בתוספת פטרוזיליה, כוסברה, גזר וגמבה בניחוחות פרסיים

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

500 גרם בשר כבש טחון

200 גרם (4 יחידות) בצל

2 ביצים

1/4 חבילה פטרוזיליה חתוכה דק

1/4 חבילה כוסברה חתוכה דק

2 עלים סלרי חתוכים דק

2 גזר חתוך לרצועות

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות

100 גרם קמח מצה

מלח

פלפל

שמן

 

אופן ההכנה:

- מערבבים את הבשרים, מוסיפים קמח מצה, 2 ביצים, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, מלח, פלפל ומרק עוף לפי טעם, עד שמקבלים מרקם אחיד של בשר.

- משמנים את מגש התנור.

- משמנים קצת את היד ומגלגלים קציצות בגודל כדור טניס ומניחים על המגש.

- מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות כחצי שעה.

 

הכנת הרוטב:

- לוקחים קערה ומוסיפים ליטר מים, מלח, פלפל, מרק עוף ומערבבים.

- מוציאים את הקציצות מהתנור ומוסיפים את הרוטב עד שמכסה את הקציצות.

- מפזרים מעל גמבה, גזר ומעט ירק. מכניסים לתנור לעוד חצי שעה ומגישים.

 

המתכון באדיבות נושה ג'אן שחרזאד מדוכן האוכל הפרסי בדיזנגוף סנטר.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.