מתכון לבקיילה - תבשיל תוניסאי מסורתי

 
צילום: אדיב כהן
 
עודכן 09:29 23/03/2010

תבשיל תוניסאי מסורתי, הידוע בשל צבעו הירוק והמיוחד, שמתקבל מהשימוש בתרד. הסוד האמיתי בהצלחתו טמון בבישול ארוך ואיטי

 
 
 
 
 

רכיבים:

עלי תרד או מנגולד

שעועית לבנה (אין צורך להשרות במים)

כוסברה

בשר בקר

 

תהליך ההכנה:

 

 - יש לשטוף במים היטב את השעועית ועלי התרד. על מנת להוציא מעלי התרד את הנוזלים, מאדים אותם ללא תוספת מים ואח"כ בעזרת מסננת מוציאים את כל הנוזלים שנשארו. 

 - לאחר הוצאת הנוזלים, מטגנים את התרד (בסיס הבקיילה), לאחר הטיגון מכניסים לסיר את התרד, הבשר והמים, מוסיפים את השעועית הלבנה (ללא השרייה) אל תוך הסיר ומבשלים הכל יחד עד אשר השעועית מוכנה לאכילה (לוקח כשעתיים), בשלב זה מוסיפים הרבה כוסברה, מלח ופלפל שחור וממשיכים בבישול עוד מספר דקות.

 

המתכון באדיבות דוכן "אניס מטעמי תוניס", יריד האוכל בדיזנגוף סנטר. 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.