מתכון לטורט שוקולד לבן ופסיפלורה

 
השילוב בין קמח מצה ואינסטנט פודינג יוצר עוגה עסיסית ורכה
השילוב בין קמח מצה ואינסטנט פודינג יוצר עוגה עסיסית ורכה צילום: דן לב
 
עודכן 20:24 23/03/2010

עוגה עסיסית ונימוחה שמשלבת את מתיקות השוקולד עם חמצמצות הפרי

 
 
 
 
 

אין כאן שקדים או אגוזים כמו ברוב הטורטים הפסחיים, אלא שילוב בין קמח מצה ואינסטנט פודינג. התוצאה: עוגה עסיסית ונימוחה - לא עניין של מה בכך בחג המצות. אם לא מצאתם פסיפלורה, אפשר לצפות את העוגה בפרוסות תותים דקיקות ולשוות לה מראה חגיגי במיוחד. 

 

עוגה בקוטר 24 ס"מ | 20 דק' הכנה | 20 דק' אפייה

מצרכים לעוגה:
6 ביצים מופרדות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
130 גרם (1 כוס) קמח מצה לעוגה


לקרם פטיסייר, שוקולד לבן ומסקרפונה:
30 גרם (2 כפות) קורנפלור
3 חלמונים
320 מ"ל (11/3 כוס) חלב
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
1 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר
להגשה:

6 פסיפלורות

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בניירות אפייה. 
- מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר. 
- טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר ואינסטנט פודינג בקערה נפרדת. 
- מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים קמח מצה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על התבניות המרופדות 2 עיגולים בצורת ספירלות בקוטר 24 ס"מ כל אחד. 
- אופים כ-20 דקות עד לייבוש והזהבה. 
- מכינים קרם פטיסייר: מערבבים קורנפלור עם חלמונים וחצי מכמות החלב בקערה. 
- מחממים בסיר את יתרת החלב עם שמנת, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת החלמונים והקורנפלור לסיר בהדרגה ותוך כדי השוואת טמפ' ומבשלים-מערבבים עד שמסמיך (איך יודעים שהגיע לסמיכות הרצויה? ראו בהמשך). מסירים מהכיריים. 
- מוסיפים חמאה, מערבבים ומצננים. מוסיפים שוקולד לבן ממשיכים לערבב עד שהחמאה והשוקולד נבלעים בתערובת. מכסים עם ניילון נצמד ישירות על הקרם ומצננים. 
- מקציפים מסקרפונה עם שמנת ואבקת סוכר למוס אוורירי. 
- "פותחים" את תערובת הקרם פטיסייר עם מטרפה, מקפלים פנימה את מחצית קרם המסקרפונה ומעבירים לשקית זילוף. את יתרת הקצפת והמסקרפונה שומרים לציפוי. 
- מרכיבים את העוגה ומצפים אותה: מזלפים או מורחים מחצית מהקרם על אחד הבסיסים. מניחים את החלק השני ומורחים עליו את יתרת הקרם. מצפים את העוגה ביתרת המסקרפונה ומצננים היטב.
- מקשטים את העוגה ביתרת הקצפת, מפזרים תוכן של 5-4 פסיפלורות ומגישים. 

 

 

מבחן גב כף העץ
איך יודעים שקרם הפטיסייר הגיע לסמיכות הרצויה? טובלים בו כף עץ ויוצרים שביל עם האצבע בגב הכף. אם השביל לא נסגר, הקרם סמיך מספיק ואפשר להסיר את התערובת מהכיריים.

 

מחפשים עוד קינוחים לפסח? נסו את אלה:

מתכון לבראוניס שוקולד עם אגוזים >>

מתכון למוס שוקולד בשני צבעים >>

מתכון לסופלה שוקולד חם >>

מתכון לעוגיות קוקוס כשרות >>

לא בטוחים כמה זה 80 גרם סוכר? כנסו ובדקו >>

בחזרה לעולם השוקולד >>

 
עוד כתבות במדור פסח מתוק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.