מתכון לעוגת שקדים ותפוחים

 
עודכן 11:43 28/03/2010

עוגה עסיסית ונימוחה, מלאה בתפוחים וניחוח קינמון. סוד הקסם שלה בציפוי גבינה עשיר עם שוקולד לבן

 
 
 
 
 
הציפוי עושה את כל ההבדל
הציפוי עושה את כל ההבדל צילום: דניאל לילה

בימי חול אפשר להחליף את קמח המצה בפירורי לחם

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
3 ביצים
60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה
200 גרם (2 כוסות) שקדים קלופים וטחונים דק
1 כף אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
100 גרם (1/2 כוס דחוסה פחות כף) סוכר חום
2 תפוחי עץ ירוקים (גרני סמית) מגוררים גס


לציפוי שוקולד לבן וגבינת שמנת:
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר

 

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. 
- מכינים את העוגה: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים, למעט התפוחים, ומערבבים היטב. מוסיפים תפוחים ומערבבים. 
- יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש. מצננים. 
- מכינים ציפוי ומצפים: מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לתערובת אחידה. 
- מוסיפים גבינת שמנת ואבקת סוכר ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה.

 

מחפשים קינוחים נוספים לפסח? נסו את אלה:

מתכון לטורט שוקולד לבן ופסיפלורה/תותים >>

מתכון לבראוניז שוקולד עם אגוזים >>

עוגיות כשרות וטעימות (!) לפסח >>

לא בטוחים כמה זה 30 גרם אבקת סוכר? כנסו ובדקו >>

 
עוד כתבות במדור פסח מתוק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.