חרוסת מכל העדות

 
עודכן 13:36 28/03/2010

העיראקים מערבבים רק סילאן ואגוזים טחונים. האשכנזים ניצבים במקום טוב באמצע עם מרקחת תפוחים ואגוזים מתובלת, ואילו יוצאי צפון אפריקה רוקחים ומערבבים, חולטים וקולים. הכל עבור כמה רגעי מתיקות בתחילת הסדר

 
 
 
 
 

החרוסת הטריפוליטאית של יוסיפון

מתיקות מעודנת
מתיקות מעודנת צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

את הגרסה הזאת קיבלתי מיוסיפון מסילתי, השף של "טאצה ד'ורו". ייחודה בתערובת טריפוליטאית בשם חררץ', שמכילה עלי ורדים מיובשים ותבלינים וקל להכין אותה בבית. טעמם של שפע האגוזים והשומשום בחרוסת משתבח כאשר קולים אותם במחבת יבשה. מומלץ לקלות כל סוג בנפרד עד שהוא מעלה ריח נעים.

 

חומרים לצנצנת גדולה:

לתערובת התבלינים:

פרחי ורדים מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים) מופרדים לעלים ללא בסיס הגבעול
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קינמון טחון
לחרוסת:
500 גרם תמרי מג'הול
100 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
50 גרם שקדים מולבנים קלויים וקצוצים גס
50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
50 גרם שומשום קלוי
1 תפוח אדום בקליפתו מגורר גס
1 כוס יין מרסלה (או פורט או יין קידוש)
 

אופן הכנה:

 
1. מערבבים את התבלינים בקערית.
2. מרתיחים מים בסיר וחולטים את התמרים כמה שניות (כדי להקל על הקילוף). מסננים, מקלפים ונפטרים מהגלעין. מועכים קלות ומניחים בקערה.
3. מוסיפים לקערה את תערובת התבלינים ושאר החומרים ומערבבים. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

 

טיפ: בימות חול משתמשים בתערובת החררץ' כתבלין נפלא לקציצות.

 

חרוסת חריפה עם ג'ינג'ר מסוכר ונענע

המוטיב החוזר - ג'ינג'ר
המוטיב החוזר - ג'ינג'ר צילום: אימג'בנק/gettyimages

אני אוהבת חרוסת שאפשר ללעוס, ולכן את מרכיבי החרוסת הזו אני קוצצת ולא טוחנת. 

 

חומרים ל-10-8 מנות:
300 גרם תמרים לחים קלופים וקצוצים דק

4 תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

150 גרם אגוזי פקאן קלויים (אפשר גם מסוכרים)

100 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק

240 מ"ל (1 כוס) יין מתוק לקידוש

1 כפית קינמון

מיץ מ-1/2 לימון

2-1 כפיות נענע מיובשת

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה. שומרים במקרר עד 3 ימים.

 

חרוסת פרסית

מתכון של רבקה וסלזם, חברת משפחה ותיקה. החרוסת שלה מכילה מיץ רימונים, חבושים והל. זו אמנם לא עונת החבושים, אבל לפעמים אפשר למצוא מיובאים. הפרסים קונים בעונה ומאחסנים במקרר עד פסח. אם לא מצאתם, אפשר גם לוותר על החבוש.


חומרים ל-10-8 מנות:
50 גרם אגוזי מלך

100 גרם שקדים

100 גרם פיסטוקים טבעיים וקלופים

100 גרם תמרים

50 גרם צימוקים

1 חבוש קלוף
1 אגס קלוף
1 תפוח קלוף
קורט ציפורן טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית הל טחון
120 מ"ל (1/2 כוס) יין מתוק לקידוש
80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ רימונים

 

אופן הכנה:

1. טוחנים יחד את כל המרכיבים למעט יין קידוש ומיץ רימונים.

2. מוסיפים את היין ומיץ הרימונים בהדרגה תוך כדי טחינה וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם של מחית. שומרים במקרר עד 3 ימים.

 

הכתבה באדיבות מגזין על השולחן

עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח ספרדי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.