מרק עוף צח עם קניידלעך ב-3 צבעים

 
עודכן 09:54 29/03/2010

מרק עוף עשיר בירקות ותפוחי אדמה עם קניידלעך משודרגים בטעם עגבניות ופסטו

 
 
 
 
 
קניידלעך ב-3 טעמים. עגבניות, פסטו והגרסה המסורתית
קניידלעך ב-3 טעמים. עגבניות, פסטו והגרסה המסורתית צילום: איילון פז

מרק עוף מסורתי עם טעם מפנק של בית, שבאף ארוחת פסח לא רוצים לוותר עליו. אפקט השדרוג מושג על ידי הקניידלעך שתפסו צבע.


חומרים ל-8 מנות:
למרק:
500 גרם כנפי עוף
6 גרונות עוף
1 גזר חתוך גס
1 בצל חתוך גס
1 כרישה חתוכה גס
1 ראש סלרי חתוך גס
1 תפוח אדמה חתוך גס
1 צרור פטרוזיליה/כוסברה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקניידלעך:
1/2 1 כוסות קמח מצה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן
2 כוסות מים חמים
4-3 ביצים
2 כפות אבקת מרק עוף

 

אופן הכנה:
- מכינים את המרק: מביאים לרתיחה חלקי עוף בסיר עם מים עד 3/4 מנפחו. מבשלים למשך 15 דקות על סף רתיחה. מקפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 30 דקות נוספות. מסננים את המרק לקבלת מרק צח. 
- מכינים את הקניידלעך: מערבבים קמח ומלח בקערה. 
- מערבבים שמן ומים ויוצקים על הקמח. מערבבים היטב ומוסיפים ביצים. מערבבים, טועמים ומתבלים בפלפל. מקררים למשך חצי שעה. 
- מחממים סיר עם מי מלח ואבקת מרק עוף. מכינים קערה קטנה עם מים ו-2 כפות שמן. מרטיבים בה את הידיים ויוצרים כדורים קטנים מן התערובת. מבשלים את הקניידלעך במחזורים על אש בינונית כ-4 דקות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בקערה משומנת למניעת הידבקות. 
- הגשה: מסדרים 3 קניידלעך ב-3 צבעים ויוצקים את המרק.

לקניידלעך אדומים: מוסיפים כף רסק עגבניות או פפריקה לשליש מכמות המתכון.
לקניידלעך ירוקים: מוסיפים כף פסטו או 80 גרם עשבי תיבול קצוצים לשליש מכמות המתכון.

 

מתכון לקניידלעך מסורתיים >>

מתכון למרק ירקות >>

3 מתכונים לחרוסת >>

מחפשים קינוח לפסח? כל המתכונים לפסח מתוק >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח אשכנזי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.