מתכון למרק קרם שורשים

 
חגיגי ומושקע
חגיגי ומושקע צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages.com
 
עודכן 09:26 31/03/2010

מרק עשיר אך לא כבד, עם טעם נפלא של שורשים, שמשתלב היטב עם המתיקות של הבטטה, מיוחד לפסח

 
 
 
 
 

חומרים ל-8 מנות:

למרק:
4 כפות חמאה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
8 שיני שום כתושות
5 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
5 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
1 גבעול כרישה פרוס דק
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
4 ענפי תימין
2 יח' שומר גדולות, נקיות וחתוכות לרבעים
½1 כוסות יין לבן
כ-½4 ליטר ציר עוף (כמות שמספיקה לכיסוי הירקות + 5 ס"מ מעל)
1 צרור בזיליקום קשור (כדי שאפשר יהיה לשלוף אותו מהמרק)
מלח ים ופלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורר
3 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי

לצ'יפס בטטה:
שמן לטיגון עמוק
1 בטטה קלופה ופרוסה דק מאוד (מומלץ במנדולינה)
קורנפלור לאיבוק (לא רלוונטי לעדות אשכנז)
מלח דק

 

אופן הכנה:
1.מכינים את המרק: מאדים בצל ושום בסיר עם מעט חמאה, מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכרשה וממשיכים לאדות. מוסיפים תפוח אדמה ותימין ומאדים כ-7-5 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים ואת הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שכל הירקות רכים. מתבלים ומוציאים את הבזיליקום, התימין, עלי הדפנה והפלפל אנגלי. 
2. טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד. טועמים ומשפרים תיבול.
3.מכינים צ'יפס בטטה: מחממים שמן.
4. מצפים קלות פרוסות בטטה במעט קורנפלור עם מלח. מטגנים עד ששחום ופריך. 
5. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד 48 שעות. 
6. מרכיבים ומגישים: מחממים את המרק ויוצקים לקעריות. מפזרים מעל צ'יפס בטטה ומגישים מיד.

 

מרק עוף צח >>

מרק מינסטרונה עם ירקות שורש >>

מרק בטטה מהיר >>

מרק תירס >>

מרק סלק חגיגי >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מושקע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.