מתכון לריזוטו חיטה עם אפונה

 
 
עודכן 10:06 01/04/2010

מי אמר שריזוטו חייב להיות מאורז? קבלו מתכון לגרסת החיטה עם אפונה, בצל ירוק וגבינות משובחות

 
 
 
 
 

חומרים:

חצי ק"ג חיטה

1-1.5 ציר עוף חם (80 מעלות)

2 כוסות אפונת גינה מפורקת

1 כוס בצל ירוק- החלק הלבן - קצוץ דק

פלפל לבן גרוס

מלח ים גס

1-1.5 כוסות יין לבן יבש

כוס בצל ירוק - החלק הירוק - קצוץ דק

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

200 גר' גבינת ריקוטה עיזים טרייה

100 גרם גבינת פיקורינו

מס' כפות שמן זית

100 גר' חמאת עיזים

 

אופן הכנה:

- משרים את החיטה למס' שעות במים. מסננים.

- ממיסים 50 גר' חמאה בסיר בינוני רחב עם תחתית עבה ומוסיפים שמן זית.

- מטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק ומוסיפים את החיטה המסוננת.

- מערבבים עד שכל גרגרי החיטה יצופו בשמן.

- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהיין ייספג בחיטה.

- מוסיפים את ציר העוף החם טיפין טיפין לפי קצב ספיגת החיטה תוך כדי ערבוב.

- כשהחיטה כמעט רכה לגמרי מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ דק ואת אפונת הגינה.

- מבשלים מס' דקות נוספות. מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח והפלפל הלבן.

- מערבבים, מורידים מהאש מיד ומוסיפים את גבינת הריקוטה שמפוררים באצבעות הידיים, את הפיקורינו ואת 50 הגר' של חמאת העיזים שנותרו. מגישים מיד.

 

מתכון לריזוטו איטלקי עם ארטישוק ופטרוזיליה >>

מתכון לריזוטו פטריות עם כרישה וגבינת פרמזן >>

מתכון לריזוטו קינואה עם בטטות וגבינות >>

מתכון לריזוטו אורז מתוק עם תותים >>

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? כנסו לכאן >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.