מתכון ללביבות כרשה וגבינת עזים

 
גם הילדים יאהבו
גם הילדים יאהבו צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 
עודכן 08:04 02/04/2010

לביבות כרשה כשרות לפסח ומהירות הכנה עם גבינת עזים וקמח מצה

 
 
 
 
 

החומרים ל-20 לביבות:

3 כרשות (החלק הלבן בלבד)

1 גליל גבינת עזים רכה (דוגמת פרומעז)

1/2 כוס קמח מצה+1/2 כוס נוספת לציפוי הלביבות

2 ביצים

מלח, פלפל

שמן לטיגון

1/3 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון טרי

1 צרור עלי ארוגולה

2 ראשי אנדיב, מופרדים לעלים

 

אופן ההכנה:

1. חוצים את הכרשות לאורכן, פורסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ ומבשלים בסיר עם מים רותחים וכפית מלח עד שהן מתרככות (כ-3 דקות). מסננים היטב ומצננים.

2. מעבירים את הכרשות לקערה ומערבבים עם גבינת העזים, 1/2 כוס קמח מצה והביצים עד שנוצרת תערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.

3. יוצרים מהתערובת לביבות קטנות ומאורכות, מצפים אותן בקמח המצה שנותר ומנערים מעודפי הקמח.

4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק ומטגנים את הלביבות על להבה בינונית, משני צדיהן, עד לקבלת גוון זהוב-עמוק. מעבירים לנייר סופג.

5. מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון ומעט מלח ופלפל. מכניסים את עלי הארוגולה ומערבבים עם חומרי הרוטב.

 

ההגשה:
מניחים על כל צלחת הגשה עלה אנדיב, מעט סלט ארוגולה ולביבת כרשה ומגישים.

 

טיפ: אפשר להגיש את הלביבות והסלט לצד יוגורט משובח, ולהוסיף לסלט הארוגולה עגבנייה ומלפפון קצוצים.

 

עוף עם ירקות כתומים >>

קציצות מצה - ברייט >>

לחמניות פסח >>

מאפה תפוחי אדמה >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מהיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.