מתכון לתפוחי אדמה צלויים בציפוי תבלינים

 
מתקתקים ופריכים
מתקתקים ופריכים צילום: אילוסטרציה: hatm/flickr.com
 
עודכן 08:31 03/04/2010

הם מהווים תמיד תוספת נפלאה לכל מנה עיקרית, והפעם בציפוי תבלינים הטעם יצא מתקתק מהרגיל

 
 
 
 
 

המרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, לא קלופים, שטופים היטב

 

לציפוי:

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/2כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית גרגרי חרדל (לא הכרחי)

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

2 כפות מים חמים ממי הבישול של תפוחי האדמה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ורחב, ומוסיפים מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות.

2. במקביל, שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר. בעזרת מזלג גדול או מועך תפוחי אדמה מועכים אותם בעדינות עד שהם נבקעים מעט אך לא מתפוררים. מעבירים אותם בעודם חמים לקערת התבלינים, ובעזרת כף גדולה מגלגלים אותם בעדינות בתערובת עד שהם מצופים מכל הצדדים. משטחים את תפוחי האדמה בתבנית וצולים בתנור החם במשך 10-15 דקות, עד שהם שחומים מאוד והציפוי פריך. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

מתוך הספר 3 מנות ב-30 דקות, מאת רונית פנסו, הוצאת מודן

מאפה תפוחי אדמה >>

תפוחי אדמה בנוסח אלג'יר >>

ארטישוק ממולא בנוסח מרוקני>>

קציצות בשר פרסיות >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח - מטבח מהיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.