הגיע הזמן: מופלטה מסורתית

 
מופלטה
מופלטה צילום: מתוך הספר מימונה כל השנה
 
עודכן 09:25 21/04/2014
אוכל נענע 10

לא חייבים להיות מרוקאים בכדי להכין את המעדן המתוק שסוגר את חג הפסח. כל שצריך הוא כמה מצרכים בסיסיים ומתכון אחד מוצלח שאפילו לא דורש שימוש בשמרים

 
 
 
 
 

הנה באה המימונה, הנוק אאוט שנוחת עלינו רגע אחרי שפסח נפרד, ומחזיר למחזור הדם כהרף עין, את כל החמץ שאיבדנו. למי שלא בקיא, מדובר בפסטיבל, או יותר מדויק לקרוא לזה הילולה, שעיקרה מוזיקה, שמח והרבה מתוק, והכל מרוקאי אסלי. הרעיון הכללי הוא שהדלתות פתוחות וכולם מוזמנים, רק לבוא, לשמוח ולדחוף מופלטות כאילו אין מחר

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 40 מופלטות | רמת קושי: קל

 

מצרכים: 

 

1 ק"ג קמח


1 כפית גדושה מלח


3 כוסות מים


כוס שמן לשימון


חמאה ודבש, להגשה


 

אופן הכנה:

  • מערבבים את הקמח והמלח.
  • בהדרגה מוסיפים את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש.
  • יוצקים מעל את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפ' החדר במשך 20 דקות.
  • מחממים מחבת על להבה בינונית.
  • על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים.
  • מניחים את העיגול הראשון על המחבת  (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה.
  • הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק נוסף.
  • ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו - כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה.
  • מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים חצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.
  • כשהערמה כבר גדולה ומכובדת, מוציאים את המופלטות לאורחים, ומתחילים את התהליך מראשיתו.
  • את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים.
  • תרבחו ותסעדו!

 

המתכון באדיבות מלי פטיטו, בעלת חברת "מרקש" להפקת אירועי מימונה וטקסי חינה

 
עוד כתבות במדור מאכלי חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.