מתכון ללנגוש הונגרי מבית סבתא

 
פסח הוא רק תירוץ
פסח הוא רק תירוץ צילום: picasa-ezmx
 
עודכן 19:15 04/04/2010

למרוקאים יש מופלטות, ללבנונים עוואמה ולהונגרים יש את ה"לנגוש" - מאפה בצק מטוגן מוגש עם שמנת וגבינה צהובה

 
 
 
 
 

יש כאלה שמחכים לפסח במיוחד בשביל לאכול מצה בריי, גפילטע פיש או קניידלעך. אצלנו לעומת זאת, מחכים בעיקר ליום שאחרי, זה שמביא איתו את התירוץ האולטימטיבי לחסל אלפי קלוריות שמתחבאות באלגנטיות ב"לנגוש" - מאפה בצק מטוגן שמוגש עם שמנת וגבינה צהובה (קלוריות כבר אמרנו?).

 

הלנגוש, אותו מאפה מטוגן, הוא מאכל הונגרי או רומני (תלוי את מי אתם שואלים), שנמכר ברחובות הונגריה בכל ימות השנה. כילדה, למצוא את הלנגוש בבודפשט שלא כחלק מחגיגות סיום פסח היה הפתעה מוחלטת, רק אז התבררה האמת - סבתא שלי היא זו שסיפחה את המאכל ליום שאחרי המצות, אם תרצו מעין מימונה אשכנזית שמהווה תחליף למופלטה

 
אוכלות לנגוש ברחובותיה של בודפשט
אוכלות לנגוש ברחובותיה של בודפשט צילום: רחלי קרוט

השנה, אחרי שנים רבות בהן התקבצנו אצל סבתא, החלטתי לנסות ולהכין את המתכון בעצמי. המשימה לא הייתה פשוטה, להכין מתכון שסבתא נומי נתנה נגמר בדרך כלל בכשלון ידוע מראש (קצת שמרים, כוס או שתיים קמח, כמה שצריך מים והנה לכם מפלה קולינרית). אז הפשלתי שרוולים, לחצתי ולחצתי עד שקיבלתי את הכמויות המדויקות, וליתר בטחון גם השוותי את המתכון לאחד אחר שמצאתי בספר שדפיו ידעו ימים יפים יותר.

 

אז הנה לפניכם המתכון המנצח למאפה בצק מטוגן שהכי כיף לאכול עם שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת (ניתן לגוון עם זיתים חתוכים או כל תוספת אחרת לבחירתכם, רק שימו לב שאת כל התוספות מניחים בקערות בצד כדי שכל אורח יכין לעצמו את הלנגוש שהוא אוהב). ולגבי הקילוגרמים המיותרים, את ספירת הקלוריות תשאירו לפעם אחרת, כי בנינו מי יכול להגיד לא ללנגוש.

 

* שמו של הלנגוש נלקח מהמילה "לנג" שפירושה להבה בהונגרית מכיוון שבעבר נאפה בתנור לבנים עם להבות אש.

 
מטגנים משני הצדדים לקבלת מאפה זהוב
מטגנים משני הצדדים לקבלת מאפה זהוב צילום: flickr-photodiary-of-lili-cili-and-krisztian

מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 כפות סוכר

50 גרם שמרים

1 כפית מלח

3 כוסות מים פושרים

שמן

 

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את השמרים עם חצי כוס מים פושרים וכף סוכר ומערבבים. מניחים בצד לתסיסה.

2. מכניסים למערבל את הקמח, מלח ואת עיסת השמרים שתססה.

3. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש (15 דקות)

4. מכסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.

5. קורצים מהבצק עיגולים עם סף של כוס ומניחים בתבנית ששומנה עם שמן. מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות.

6. בידיים משומנות משטחים כל עיגול בצק לעיגול לא סימטרי.

7. מחממים שמן עמוק ומטגנים משני הצדדים בכל פעם עיגול בצק עד להזהבה (שימו לב שהלנגוש מוכנים מהר מאוד ולכן אין לזוז מהסיר כדי שלא ישרפו).

8. מגישים עם קערת שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת.

 

מתכון לגומבוצ - כופתאות גבינה הונגריות >>

מתכון לרולדה הונגרית במילוי פרג ואגוזים >>

מתכון לקוגלהוף במילוי שוקולד עשיר >>

 

קרדיט צילום חיצוני: picasa, euthymia

 
עוד כתבות במדור מאכלי חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.