מתכון לפרלינים משוקולד במילוי קרם קרמל

 
יצירות שוקולד מתוקות ומענגות
יצירות שוקולד מתוקות ומענגות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 09:25 08/04/2010

דודו אוטמזגין מלמד אתכם את אמנות הכנת הפרלינים, משלב הטמפרינג ועד למילוי וסגירת הפרלין

 
 
 
 
 

טמפרינג:

400 גרם שוקולד מריר 70%

 

הכנת הטמפרינג:

- מחממים וממיסים את השוקולד במיקרו עד לטמפ' 45-49 מעלות (החימום נעשה בשיטה של חצי דקה חימום, ערבוב, חצי דקה חימום, ערבוב וכו' עד הטמפ' הסופית).

- שופכים את השוקולד המומס על משטח שיש חלק ומצננים את השוקולד תוך כדי תנועה עד לטמפ' העבודה של השוקולד, 31-32 מעלות.

 

גנאש קרמל:

400 גרם סוכר

100 גרם גלוקוזה

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד בטעם אגוזים

200 גרם מחית אגוזים (פרלינה- ניתן להשיג בחנויות המתמחות לקונדיטוריה)

 
ממלאים בגאנש קרמל עשיר ונימוח בפה
ממלאים בגאנש קרמל עשיר ונימוח בפה

הכנת הגנאש קרמל:
- ממיסים את הסוכר לקרמל ומוסיפים את השמנת מתוקה בהדרגה.

- מכבים את הגז ומוסיפים את הגלוקוזה, השוקולד ומחית האגוזים ומקררים.

 

הכנת הפרלינים:

שלב ראשון:

- שופכים את השוקולד על התבנית, כך שכל השקעים יהיו מכוסים בשוקולד.

- מקישים על התבנית על מנת להוציא בועות אויר.

- שופכים את השוקולד חזרה לקערה עד לקבלת שכבת שוקולד דקה בכל השקעים של התבנית.

- מכניסים למקרר

שלב שני:

- מזליפים את הגנאש לתוך כל אחד מהשקעים, כך שהשקעים יהיו מלאים עד ל-1-2 מ"מ מהסוף.

- מכניסים למקרר

שלב שלישי:

- שופכים על התבנית את השוקולד המטומפרר לכיסוי כל השקעים

- מכניסים למקרר.

- לאחר שהפרלינים מוכנים ומנותקים מהתבנית, מרוקנים אותם מהתבנית.

 

מתכון לפרלינים במילוי שוקולד לבן וקוקוס >>

מתכונים מיוחדים להכנת טראפלס, פרלינים וקעריות שוקולד >>

מתכון לטראפלס שוקולד מריר ונענע >>

בחזרה לשף בהפתעה עם ניר צוק >>

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.