מטבוחה: אין סוף לאפשרויות

 
עודכן 07:44 09/04/2010

לא משנה אם תקראו לה מטבוחה או מרמומה - בכל מקרה מדובר בבסיס לאינספור בישולים. מתכונים והצעות מעוררות תיאבון

 
 
 
 
 
מתחילים בבסיס
מתחילים בבסיס צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

לפני הכל, חשוב לדעת את המתכון הבסיסי שממנו תוכלו ליצור אינפור שילובים מעניינים, לשלב בבישולים ואפילו להקפיא לזמנים קשים.

 

מטבוחה - מתכון בסיסי


הכי חשוב: סבלנות, בישול ארוך ואש קטנה.

3 ק"ג מטבוחה | 30 דק' הכנה | 3 שעות בישול

6 פלפלים אדומים
2 פלפלים חריפים
20 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים, ללא גרעינים ומיץ
400 גרם (קופסה) עגבניות משומרות חתוכות ללא מיץ
6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה אדומה
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

1. קולים פלפלים אדומים וחריפים בגריל או על אש גלויה. מניחים בכלי אטום או בשקית אטומה ומצננים. מקלפים ומנקים מגרעינים. קוצצים.
2. שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים לפחות 3 שעות עד שהמטבוחה מצטמצמת לחצי ונעשית סמיכה ואדומה מאוד.

 

דג במטבוחה

שחקו עם הפיקנטיות
שחקו עם הפיקנטיות צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

הכינו את הלחם וקבלו את המתחרה של החריימה.
6 מנות | 15 דק' הכנה | 20 דק' בישול

כ-1 ק"ג דג (בורי, מוסר) פרוס ל-6 סטייקים
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים למקלות
1 גזר חתוך למקלות
2 מקלות סלרי חתוכים לעיגולים 
500 גרם סלט מטבוחה מוכן
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית כורכום
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פלפלים, גזר וסלרי ומקפיצים 5-4 דקות. 
2. מוסיפים מטבוחה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים 3/4 כוס מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מניחים את פרוסות הדג בתוך הרוטב, מפזרים חצי מכמות הכוסברה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. 
4. מכבים להבה, מוסיפים את יתרת הכוסברה, מכסים, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים

 

עוד 3 רעיונות 
עם מטבוחה:

שלל אפשרויות גיוון
שלל אפשרויות גיוון צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

שקשוקה: מחממים מטבוחה יחד עם שמן במחבת. משטחים, יוצרים גומות ושוברים לתוכן ביצים. מכסים, ותוך 3 דקות זה מוכן.

פסטה צפון אפריקאית: מחממים מטבוחה בסיר, מערבבים פנימה פסטה מבושלת, מפזרים מעל פרמזן מגוררת ומגישים.  

אסקלופ שקשוקה: מחממים מחבת טפלון ומטגנים אסקלופ עוף או בקר מקומח קלות כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים למחבת 3 כפות מטבוחה וכף מים ומחממים. מחזירים את האסקלופים המוכנים, מבשלים כ-2 דקות ומגישים.

 

מתכון לשקשוקה >>

חריימה טריפוליטאי >>

קציצות גבינה ברוטב עגבניות >>

כדורי בשר ברוטב עגבניות >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.