מתכון לסלט פסטה קר

 
עודכן 07:44 09/04/2010

סלט פסטה עם צימוקי שרי, זיתי טאסוס מסוכרים ועשבי תיבול, במיוחד לימים אביביים

 
 
 
 
 
המרענן הרישמי
המרענן הרישמי צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

בפינה נסתרת ברומא, לא רחוק ממזרקת המשאלות המפורסמת, יש מסעדה קטנה, שהתגלגלתי אליה אחרי שזרקתי מטבע. אכלתי שם פסטה טעימה עם זיתים מסוכרים, ומאז אני מכין את הגרסה שלי למנה. מבחינתי המשאלה הוגשמה. מתוך "מטבח ישראלי" - ספר חדש מבית "על השולחן", מאת עומר מילר.

 

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה
1/2 כוס עלי בזיליקום קטנים שלמים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
1 כף עירית קצוצה
20 צימוקי עגבניות שרי (קנויות או מתכון למטה)
10 זיתי טאסוס מגולענים (עדיף מסוכרים - מתכון למטה)


לרוטב:
6 שיני שום שלמות
1/2 פלפל אדום חריף מנוקה מזרעים
1/2 צנצנת פילטים של אנשובי מסוננים מהשמן
1/2 כוס שמן זית
3 כפות סוכר חום כהה


להגשה:
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת (פטה, צפתית או ברינזה)
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (או פקורינו או מנצ'גו)

 

אופן הכנה:

1.מבשלים פסטה בסיר עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מעבירים מייד למסננת ושוטפים היטב במים קרים. 
2. מערבבים את הפסטה בקערה עם עשבי תיבול, צימוקי עגבניות וזיתי טאסוס. 
3. קוצצים שום, פלפל חריף ואנשובי ביחד למחית. מחממים מחבת עם 1/2 כוס שמן זית ומטגנים את המחית במשך 2 דקות. מוסיפים סוכר, מערבבים ומחכים שיימס לחלוטין. 
4. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב. מפזרים את שני סוגי הגבינות מעל ומגישים מיד.  

 

צימוקי עגבניות שרי - מתכון

מתכון בסיסי בלי כמויות. מכל קילו עגבניות שרי טריות מתקבלת כוס אחת של צימוקי שרי. פינוק בסלט ובפסטה. עגבניות שרי

 

חומרים:
שמן זית להכנה ולאחסון
תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:  

1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
2. מפזרים עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומתבלים בתימין, מלח גס ופלפל שחור.
3. מייבשים 5 שעות בתנור. בסיומן מתקבלות עגבניות לחות עם צבע אדום בוהק.
4.מצננים, מעבירים לצנצנת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים במקרר עד שבועיים.

 

זיתי טאסוס מסוכרים  - מתכון 

משתלבים במגוון של מנות פסטה ובסלטים וטעימים גם כנשנוש.

 

חומרים ל-400 גרם:

400 גרם זיתי טאסוס
1/2 1 כפות סוכר
1/2 כוס מים
שמן זית לכיסוי

 

 אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
2. מערבבים מים וסוכר עד שהוא נמס. מערבבים את מי הסוכר עם הזיתים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מייבשים בתנור במשך שעה וחצי.
4. מצננים, מעבירים לצנצנת, מכסים בשמן זית, אוטמים ושומרים במקרר עד חודש.

 

סלט פסטה קר עם פלפלים >>

פסטה עגבניות ונתחי עוף >>

פסטה עם כדורי בשר ברגע >>

ספגטי ברוטב עגבניות >>

מחפשים מתכון?

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.