כבוד למגזר: ביקורת במסעדת "סהרה"

 
אותנטיות זו לא מילה גסה
אותנטיות זו לא מילה גסה צילום: יח"צ
 
עודכן 14:27 02/05/2010

גירסת המציאות לסדרת הקאלט ה'מסעדה הגדולה' נמצאת אי שם בין עפולה וכפר תבור. אותנטיות, שפע בשר עסיסי והגשה ערבית מקצועית הם רק חלק מהמתכון להצלחה

 
 
 
 
 

באחד מימות השבוע, חמוש במרים אופיר אחותה של סבתי (ספר היסטוריה מהלך וחובבת אוכל מושבעת), יצאתי לבחון את מסעדת "סהרה".  מאיפה שלא תבואו הדרך מקסימה ביופייה, כביש מתפתל בין הרים וגבעות מוריקות, בין עפולה להר תבור, ליד הכפר "נין", מבנה אבן גדול ומרשים מאבנים שאסף בקנאות הבעלים חאלד זועבי בן הכפר נעורה מבתים עתיקים באזור, כדי לתת אווירה אותנטית ככל האפשר למקום.


כשנכנסים ל"סהרה" יש תחושה של חו"ל. בסוריה לא הייתי, אך כאורחו של כומר המייעץ למלך עבדאללה בענייני ישראל ביקרתי בירדן במסעדות המובילות בעמאן הבירה. אני חייב להתוודות ש"סהרה" מבחינת אותנטיות, ויזואלית ואווירה מזרח תיכונית, אינה נופלת משום מסעדה בבירה הירדנית. ההפך, היא מעפילה על כולן בגודלה המרשים, באירוח הערבי - מסורתי שכל כך חסר במחוזותינו היומרניים, וכמובן שהרי במסעדה מדובר, באוכל השמיימי המוגש שם.

 

"עולש מהגינה המבושל בדיוק כמו לפני 200 שנה"

השאירו מקום לעיקריות
השאירו מקום לעיקריות צילום: יח"צ

שביב מנסור, מנהל המסעדה, הושיב אותנו קרוב למרפסת, וסופיאן, רב המלצרים, התחיל להביא את הסלטים. תוך שניות התמלא השולחן כל טוב, מחומוס שאי אפשר להפסיק לנגב, דרך העולש מהגינה המבושל בדיוק כמו לפני 200 שנה, באמיה בדיוק כמו שהשכנה המצרית שלי עשתה, פתוש לבנוני, טבולה מעולה,  חיטה מעושנת ירוקה עם צנובר היתה הברקה וכל סלט טרי, טעים ורענן מגיע עם הסבר מפורט של סופיאן. בהחלט מומלץ להזמין את כל הסלטים (20 שח' למי שמזמין עיקרית) ולא להתפוצץ יותר מידי כי מיד התותחים הכבדים מגיעים.
 
לשחרר חגורות ממריאים


המיוחדים והעיקריות הם שם דבר ב"סהרה" וגם אם אתם גרים רחוק, כדאי מאוד להצפין ולגלות שלא כל מסעדה מזרחית מתמחה בעישון בבישול ובצליה רק משום שהיא ערבייה. מנסור, המנהל, בוחר בקפידה את הבשר, ומחוץ למסעדה לעינכם המשתהות פועלת מערכת עישון וצלייה יוצאת דופן מורכבת מגלגל ענק המונע ע"י מים ומסובב כבש שלם בתנור טאבון שהריחות שהבוקעים ממנו יגרמו לכם להתעלף, ומשם ישר לשולחנכם מנות שבא לבכות. מומלץ במיוחד האפרוח מוחמר-אפרוח שלם על מצע של פיתה טאבון, בצל סומק וצנובר (60 ש"ח). קבב שאמי- קבב כבש על מצע אורז ורוטב עגבניות, מכוסה בבצק פיתת טאבון(חבל"ז 65 ש"ח). סג'אייה- בשר כבש או ארנבת עם עגבניות ובצל פלפל מבושל ארוכות בתנור (פצצה). מנסף- נתחי בשר כבש מבושל בטאבון על מצע אורז ובשר טחון עם יוגורט חם בצד (אין דברים כאלה, זוגי 110 ש"ח).


מרים נשענה לאחור ובחיוך רחב, ללא תוספת מילים, הביעה את שביעות רצונה מהטעמים שעברו במסורת ומטריות האלמנטים שהגיעו מהגינה. אני החזרתי חיוך, ובתנועה לא רצונית לקחתי עוד ביס מהמנסף ומהקבב השאמי. "יא חביבי, סופיאן, תפנה את השולחן, כי עד שזה לא יקרה אני לא מתפנה". 

 

צוות המסעדה מכניס אורחים כמו שרק ערבים יודעים לעשות, מנות שאי אפשר להפסיק לאכול, מקום מקסים ואווירה אותנטית. (240 מקומות ישיבה בפנים ועוד כ-350 במרפסת ובגינה). בסופי שבוע המקום מפוצץ ולכן כדאי ומומלץ לבוא באמצע השבוע. ותהיו מוכנים, עדיף לצום לפני שמגיעים.

 

מסעדת "סהרה, כביש מס' 65 עפולה , כפר נין, כפר תבור טלפון: 6425959-04, 04-6425960.

 

 
 

בדירוג שלנו: 5 כובעים מתוך חמישה

מחפשים איפה לאכול בצפון? בואו לקרוא ביקורות נוספות:

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.