מתכון לקציצות כרישה עם בשר

הדפס
 
מהמטבח הבולגרי
מהמטבח הבולגרי צילום: צביקה מאיר
 
עודכן 09:28 13/04/2010

קציצות פראסה בולגריות המכונות "פריטקס די פראסה". רצוי להכין כמות רצינית בגלל הנטיה לזלול אותן מהר

 

החומרים:

1 ק"ג כרישה (4-5 יחידות)

1 תפוח אדמה

1 כוס מים

300 גרם בשר בקר טחון

3-4 ביצים

2 פרוסות לחם ללא ה"קשה"  (בפסח: 2 מצות)

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

1.מסירים את החלקים הירוקים של הכרישה,

2.שוטפים היטב את החלקים הלבנים וחותכים לטבעות. קולפים את תפוח האדמה. מבשלים את הכרישה ואת תפוח האדמה עם כוס מים בסיר רגיל או בסיר לחץ עד להתרככות.

3.מסננים מהמים וסוחטים את הכרישה היטב ידנית. סוחטים שוב ושוב!

4.משרים את הלחם או המצות במים וסוחטים היטב.

5.טוחנים את הכרישה ואת תפוח האדמה במטחנת בשר במעבד מזון (2 פעימות עם להב הפלדה).

6.מוסיפים תוך כדי ערבוב את הבשר הטחון, הביצים, הלחם הסחוט והתבלינים לקבלת עיסה.

7.מכינים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן עמוק.

גיוון: ניתן להכין קציצות פראסה צמחוניות. פשוט מוותרים על הבשר הטחון.

 

מתוך הספר "סיפור בולגרי" מאת ענת אחירון ואורית חמיאל, הוצאת ידיעות ספרים.

 

קציצות טוניסאיות >>

קציצות גבינה ברוטב עגבניות >>

בסטיל - קציצות תפו"א במילוי בשר >>

קציצות בשר ואורז >>

קציצות בורגול של אהרוני >>

קציצות עוף עם כרוביות של אהרוני >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.