מתכון לטחינה בטעמים

 
מה ירוק מבחוץ אדום מבפנים?
מה ירוק מבחוץ אדום מבפנים? צילום: אילוסטרציה: jered zimerman/flickr.com
 
עודכן 08:56 14/04/2010

חוגגים עצמאות עם מתכונים צבעוניים לטחינה ירוקה ואדומה שילוו כל מנה במהלך החג, וגם - איך ניתן לזהות טחינה שאינה איכותית?

 
 
 
 
 

רוטב טחינה מתובלת עם עלים ירוקים

4 כפות טחינה גולמית מלאה

1/2 כוס מים קרים

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

1 שן שום כתושה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה ועוד)

 

רוטב טחינה אדומה

100 מ"ל טחינה גולמית

70 מ"ל מים קרים

2 שיני שום כתושות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח

פלפל אדום מקולף קצוץ דק

פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי הטעם

להגיש עם צנוברים קלויים ושמן זית

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים - יש להוסיף את המים והלימון בשלבים ותוך כדי בחישה. אם רוטב הטחינה סמיך מדי לטעמכם, ניתן להוסיף עוד מים תוך כדי בחישה.

 

טיפ: כיצד מזהים טחינה שאינה איכותית?

- טחינה שהיא לבנה מדי, מעידה על שימוש בכימיקלים להלבנה.

- טחינה מלוחה מדי מעידה על המלחה ושימוש בשומשום מזן נחות - שימוש מוגזם במלח/נתרן בזמן עיבוד השומשום, נועד לרוב לטשטש טעמי לוואי של שומשום שאינו איכותי.

- שומן שנוטה לצוף על הטחינה הוא תהליך טבעי ויעלם תוך כדי בחישה. אין הדבר מעיד על איכות הטחינה.

- טחינה טובה היא בעלת מרקם עשיר ומשאירה בפה טעם מתקתק.

 

המתכון באדיבות טחינה "אחווה".

 

סנייה חצילים וטחינה של אהרוני >>

חומוס עם טחינה של אהרוני >>

המדריך לרטבים וממרחים >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.